Lesz ray tracing a konzolos Halo: The Master Chief Collectionben?

A 343 Industries a Halo Infinite mellett azért lassan PC-n is teljessé teszi a Halo: The Master Chief Collectiont, amivel kapcsolatban az Xbox Series X / Xbox Series S pároson várják a rajongók a sugárkövetés (azaz a ray tracing) támogatását.

A stúdió korábban már megerősítette, hogy a Halo 5-öt megelőző összes Master Chief-történetet magába foglaló Halo: The Master Chief Collection a két Xbox series konzolon is támogatott lesz, de csak most közöltek több részletet a Halo Waypointon annak újításairól. Matt Hohl, a játék senior producere azt írta, hogy izgatott, hogy az új hardver erejével mit is tudnak a jövőben tenni, viszont a Halo: The Master Chief Collection összetettsége és mérete egyedi kihívásokat hordoz magában, és erről Hohl-nak is még van mit tanulnia. Ő szereti a lehetőségeket, amiket a jövőben megvalósíthat a 343 Industries, de azt az ott töltött idő alatt megtanulta, hogy a csapat hallgat a közösségére, mert ez a tervezési folyamatukban kiemelkedő szereppel bír.

Virágnyelven tehát körbeírta azt, hogy jelen állás szerint nem fog a két új Xbox ray tracinget kapni a Halo-kollekcióban, viszont Hohl kiemelte a nyers teljesítményjavulást. Akiknek erre képes kijelzője van, akár 120 FPS-sel is játszhat Xbox Series X-en, mindezt 4K felbontásban. Az Xbox Series S esetében pedig ismét nem a maximumot látjuk, amit a Microsoft bemondott neki (1440p), hanem csak 1080p-t! A producer úgy véli, hogy nagy mérnöki feladat volt, mert mindegyik rész (a Halo első négy része mellett az ODST és a Reach is ott van, tehát hat játék!) egyedi teljesítménybeli kihívással rendelkezett, és bár a PC-s verziókkal akár megegyező helyzetről van szó, a két Xbox Series konzolon elvégzett munka nem teljesen megegyező.

És attól függetlenül, hogy rendelkezünk-e 120 Hz-es kijelzővel, vannak azért ezt nem igénylő grafikai újítások, mondja Hohl. Például a látótávolságunk megnőtt, a kampányban és a multiplayerben pedig az osztott képernyős élmények lettek jobbak, majd hozzátette, hogy a töltési időkben is jelentős javulást értek el, végül pedig a látószög (FOV, field-of-view) csúszkát is megemlítette.

Szóval a válasz: jelenleg nem. A Halo: The Master Chief Collection november 17-én érkezik az Xbox Series-duóra.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu