Resident Evil Village: ennyit tud majd a PlayStation 5 verzió

Végre kiderült, hogy mire lesz képes a következő Resident Evil játék. Az előzetes információk alapján nem kell majd panaszkodnunk…

A Resident Evil 4 után ismét vidékre került a valamikor jövőre megjelenő Resident Evil nyolcadik számszerűsített részében, a Village-ben, amely az eddig információk alapján igencsak ütősen és félelmetesen néz ki. Mivel a játék igazi nextgen alkotás lesz, tehát PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re is tiszteletét teszi, vagyis újgenerációs cím lesz, így eddig nem volt még világos, hogy mire képes majd ezeken a platformokon. A játék hivatalos PlayStation adatlapján már kiderült, hogy mire lesz képes a masina.

A Resident Evil 8 először is ki fogja használni a konzol ray tracing-képességét, és dinamikus 4K-felbontást, továbbá HDR-t is  kínál – magyarán a Demon’s Souls típusú blamákat elkerül. Nyilván, emellett a PS5 SSD-jének köszönhetően a pályák betöltési ideje minimális lesz, továbbá a DualSense-kontroller haptikus visszacsatolását és adaptív ravaszait kihasználja majd a Resident Evil Village. Ez utóbbiakat leginkább a fegyverek tartása és elsütésük alkalmával fogjuk érzékelni. Végül, a hangok is kényeztetik majd érzékszerveinket: a Tempest 3D AudioTech biztosítja, hogy a megfelelő fejhallgatóval a hanghatások is valószerűek legyenek. Tehát mindent a maximális borzongásért!

A Resident Evil Village az eddig tervek alapján 2021-ben jelenik meg PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re, és ne lepődjünk meg, ha a legelső Resi-játék hőse, Chris Redfield ezúttal nem jófiúként tér vissza. Jön amúgy egy filmreboot is, ennek nemrég tisztázódott szereposztásáról itt olvashattok.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu