PlayStation 5: Japán is bolti stopot lép; előrendelésből is minden elfogyott

Japánban is csak a konzol átvétele lesz lehetséges a koronavírus terjesztésének megakadályozása miatt.

Korábban már szó volt arról, hogy Kanadában, illetve akár Európában is korlátozó döntéseket hozhatott a Sony, amik értelmében a bolti konzolértékesítés nem lesz lehetséges, hanem csak azok átvételére lesz lehetőség az online vásárlás/előrendelés után, és aki ezt nem tartja be, később nem kap majd a készletekből. Most viszont Japán hivatalosan is ezt az irányt követi (legalábbis az értékesítések miatt), olvasható az ottani PlayStation blogon.

A PlayStation 5 megjelenése napján (ami Japán számára november 12-e lesz) nem terveznek eseményeket, továbbá bolti értékesítéseket a konzolból, ugyanis a koronavírus fertőzésétől tart a Sony, ami meg kívánja védeni a bolti dolgozók mellett a forgalmazók és a vásárlók egészségi állapotát is. Ezt pedig annyira komolyan gondolja a cég, hogy még Shuhei Yoshida, a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios korábbi vezetője (most pedig a külsős, indie fejlesztők számára az első számú kapcsolati személy) is tweetelt erről.

A Sony szerint akkora kereslet volt a PlayStation 5 iránt, hogy készlethiány van: minden előrendelhető konzolt eladtak (még úgy is, hogy az ottani gombkiosztást is feladták 26 év után: eddig ugyanis a konzolok kezelőfelületén, és több játékban is a kör volt a mi X-ünk, illetve fordítva), és most előrendelni sem lehet – érdemes a japán játékosoknak a forgalmazók készleteit figyelni, hogy a második körből már ők is részesülhessenek, ha az első készletről lemaradtak volna. Persze nem tudjuk pontosan, hogy a Sony konkrétan mekkora készlettel is tervezett a PlayStation 5 japán rajtjára (így még az sem ismert, hogy a konzolok mekkora arányban voltak a PlayStation 5 Standard Edition és a Blu-ray meghajtót kispóroló PlayStation 5 Digital Edition között).

A PlayStation 5 megjelenése most már csak napokra van, igaz, nekünk még 19-éig várni kell (habár több európai régióban is tervezik a 12-ei startot).

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu