Demon’s Souls: az új State of Play bemutató [VIDEO]

Mivel már jóformán az utcasarkon vár már ránk a PlayStation 5, a Sony ismételten felhívta a figyelmünket a nyitócímek egyikére.

A Sony Interactive Entertainment, továbbá a SIE Japan Studio és a Bluepoint Games (ez a páros korábban már együttműködött a 2018-ban megjelent PlayStation 4-exkluzív Shadow of the Colossus remake-en) egy tizenkét perces State of Play prezentációt hozott össze a FromSoftware PlayStation 3-exkluzívjának PlayStation 5-exkluzív felújításából.

Ez a videó mélyebb betekintéssel szolgál az offline élményekbe, és Gavin Moore, a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios kreatív rendező kommentárját hallhatjuk alatta. Azért nem a multiplayerre koncentráltak, mert a Sony azt szeretné, hogy a szinkron és az aszinkron multis funkciókat mi magunk próbáljuk ki és éljük át, így nem akarták a poénokat lelőni. Ez valahol érthető is.

„A Demon’s Souls remake-et a SIE hivatalos közleménye szerint a nulláról alkottták újra, de persze fejlettebb formában, így a történetet és a könyörtelen harcokat eddig nem látott teljesítménnyel és grafikai minőségben élhetjük át. (És ezen még egy PC-s PS3-emulátor sem nagyon tudna mit javítani, hacsak nincs egy atomerőmű az asztalunkon.)

A PlayStation Blogon egy kicsi pluszt hozzátettek a jellemzéshez. Gyönyörű árnyékeffektek, sugárkövetés, és két grafikai mód vár ránk. A PlayStation 4 Pro hagyatéka tehát jön a PlayStation 5-re: választhatunk a teljesítmény és a grafika között, így aki nagyobb frame rate-et szeretne, megteheti, hogy feláldozza a grafikát a stabil, magas frame rate-ért, de akár fordítva is dönthetünk – korlátozhatjuk a frame rate-et, hogy cserébe elképesztően jónak ígérkező látványt kapjunk 4K-ban,” írtuk júniusban, a bejelentéskor. Azóta kivették a ray tracinget, és a felbontás sem csak 1440p, hanem ennél magasabb lesz – valószínűleg a Sony rájött arra, hogy a trendek követése helyett a teljesítmény fontosabb. A Performance módban 60 FPS-t kapunk dinamikus 4K felbontással, a másik (Cinematic) pedig natív 4K/30 FPS-t ad.

A Demon’s Souls a PlayStation 5-nyitócímek egyike, így errefelé november 19-étől lesz elérhető a boltokban és a PlayStation Store-on.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu