Assassin’s Creed: Valhalla: a norvégoknak hatalmas kedvezmény jutott [VIDEO]

A pénznemek váltását szépen elrontotta a francia kiadó, aminek új játéka már az utcasarkon van.

A Redditen bukkant fel a lent látható kép arról, hogy mennyit is kóstált a norvég Ubisoft Connecten (azaz a franciák launcherén keresztül elérhető boltban) az Assassin’s Creed: Valhalla Ultimate Edition. Eredetileg 1199 norvég korona az ár – ez forintban kicsivel több mint 40200. De az akciós ár 110 korona. Azaz jó 3700 forint. Az pedig akárhogy is nézzük, egy elég kiadós, 90%-os kedvezmény…

Valószínűleg egy szép nagy baki az egész (holott a viking történet esetében, ha pont a skandináv régió kapna ilyen kedvezményt, az remek marketinges fogás lenne a Ubisoftnak, mert lehet, hogy ezzel több vásárlóra tehetnének szert, és néha a kevesebb néha több!), ugyanis az eurót használó verzión 119 euró helyett 109-et kérnek az Assassin’s Creed: Valhalla Ultimate Editionért. Még kérdéses, hogy a kedvezménnyel élők (ahol valószínűleg egy rossz tizedesjegyről volt csak szó) megtarthatják-e a játékot, vagy a Ubisoft elveszi tőlük – a PCGamer megkeresésére a francia cég még nem válaszolt.

A VG Tech pedig a játék kurrens-gen konzoljaira szánt verziókat nézte át. Az elemzése szerint az Xbox One X-es verzió dinamikus felbontást használ, és legjobb esetben natív 4K-n (3840×2160) fut, igaz, ez csak ritkán történik meg. 2432×1368 a „padló”, a natív felbontás pedig megközelítőleg 3093×1740; ebben a verzióban távolabbra láthatunk, jobb a textúrák minősége, és tőlünk messzebb töltődnek be a jobb minőségű textúrák (LOD transition distance).

A PlayStation 4 Pro-n is dinamikus felbontás van, a legmagasabb natív felbontás pedig 2560×1440, a legalacsonyabb pedig 1824×1026, általában pedig 2304×1296 körüli értékről van szó. Itt a konzol leskáláz, ha 1080p-s kijelzőt használunk, a kényszerített supersampling pedig ki van kapcsolva. Az alap PlayStation 4-en is dinamikus a felbontás: a plafon 1920×1080, a padló 1493×840, a leggyakoribb pedig 1728×972. Xbox One S-en 1600×900 a legmagasabb natív felbontás, a legalacsonyabb pedig 1194×672. Átlagosan pedig 1344×756.

Az Assassin’s Creed: Valhalla, ami ma jelent meg Xbox Series-re, PC-re (Epic Games Store, Ubisoft Connect), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Google Stadiára (a PlayStation 5 port errefelé 19-én jön ki), temporal reconstruction-t is használ a kurrens-gen konzolokon – ezzel a számukra legmagasabb felbontást is el tudják érni, miközben az alatt renderelik ki a játékot.

Forrás: PCGamer, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu