Lassabb töltési idők a PlayStation 5-ön mint az Xbox Series X-en? [VIDEO]

Jelen állás szerint a Sony next-gen konzolja lassabb a Microsofténál.

A GameSpot több multiplatform játék esetében is összehasonlította, hogy milyen töltési időket mutat el a PlayStation 5 és az Xbox Series X – például a Final Fantasy XV-öt, a Destiny 2-t, a Monster Hunter Worldöt, a Batman: Arkham Knightot és a Red Dead Redemption 2-t nyúzták úgy, hogy a bootolástól a menüig tartó időt mérték le. Az egyetlen kivétel, ahol a PlayStation 5 nyert, a Rockstar Western-kalandja volt (itt a boot-játékba jutás időtartamban győzött). Minden más esetben (az RDR2 boot-menü időtartamában is!) a Microsoft masinája húzta rövidebb ideig az idegeket (például a Monster Hunter World esetében jó nyolc másodperccel gyorsabb volt a bootolás, illetve hét másodperccel a töltés; a Final Fantasy XV-nél pedig 15 másodperccel gyorsabb volt egy betöltés elmentése, illetve a bootolás során is volt egy 6 másodperces előny az Xbox Series X-nek).

Az ex-IGN-es, Kinda Funny Games-alapító Greg Miller egy összehasonlító videót is közzétett a Marvel’s Avengersből, amit egy PlayStation 5-ön, egy Xbox Series X-en, illetve egy PlayStation 4 Pro-n is futtatott. Azt mérte le, hogy a boottól az elmentésig mennyi idő szükséges, úgyhogy a stopper a konzol dashboardján indult. Az Xbox Series X 1:46.42-t ért el. Negyvenkét másodperccel utána a PlayStation 5 is befutott (2:28.48), és mögötte több mint egy perccel ért célba a PlayStation 4 Pro (3:35.25).

A játékokat látva már feltűnhetett valami, de azért mi is kiemeljük: ezek mind visszamenőlegesen támogatott játékok, így egyik címet sem az új konzolokra tervezték, ebből adódóan pedig tényleg bekövetkezhetnek ilyen különbségek, ami viszont azért lehet furcsa, mert a PlayStation 5 esetében az SSD sebessége volt a marketingben gyakran kiemelve, itt viszont lemarad az Xbox Series X megoldásától.

A Microsoft viszont épp tapasztaltabb abban, hogy a régi szoftverek minél jobban kihasználhassák az újabb hardverek teljesítményét – a Windows operációs rendszerek fejlesztése során ebből azért van tapasztalatuk, mégpedig nem is kevés…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu