„A konzolok nyitócímei nem hatnak az eladásokra!”

Ezt a gondolatot pedig nem hasraütés módjára találtuk ki – ezt Phil Spencer mondta, az Xbox első számú embere…

A Microsoft nyitócímei közül egyet régebben már elbukott, ugyanis a 343 Industries kitolta 2021-re a Halo Infinite-et, de a decemberre tervezett The Medium (ami egy third-party, külsős, feltehetőleg időzített exkluzív cím a Bloober Teamtől…) is „átkétvilágozta” magát a jövő évre. Ennek ellenére Spencer finoman szólva is tele van önbizalommal, és ezt a Shacknewsnak adott interjújában elég alaposan ki is fejezte.

Azt mondja, hogy lesz olyan sajtóorgánum, ami egymással szembe rakja az Xbox Series nyitócímlistáját a PlayStation 5-ével (mi egymás mellé raktuk a kettőt…), de ha mind a két konzol (ami háromnak is mondható, mivel az Xbox Series X és az Xbox Series S valamelyest eltér egymástól) elfogyott, akkor már inkább a tesztek pontszámának van jelentősebb ereje. Spencer szerint ez nem fogja diktálni, hogy mennyi konzolt tudnak majd értékesíteni, hanem inkább az, hogy mennyit tudnak gyártani, így nem a nyitócímekről és a riválisról van szó, hanem a gyártási kapacitásról.

A Sony és a Microsoft is órák alatt eladta az összes előrendelhető konzolt, mert nagy kereslet mutatkozik irántuk, ezért a redmondi cég annyit gyárt, amennyire az képes jelenleg. A Halo Infinite tervezett nyitócímes megjelenése inkább egy brandes pillanat lehetett volna, mert a Microsoft számára ez nem volt kritikus fontosságú. Spencer ezért azt mondja, hogy a mostani nyitócímek helyett a 2021 végére tervezett játékkínálat lesz jóval fontosabb a versengés szempontjából, mert az Xbox-vezér szerint addigra már nem a kínálat lesz korlátozott, hanem a kereslet.

És ki tudja, hogy a jövő év végére az Xbox Game Studios mit hozhat össze? Pláne úgy, hogy most már oda tartozik a Zenimax is (így a Bethesda, továbbá az alatta levő stúdiók halmaza). Emiatt gyanakodunk, hogy Todd Howardtól (Bethesda Game Studios) a Starfield 2021 végén időzített exkluzív lesz Xbox Seriesre…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu