Bug, ami csak a PlayStation 5 Standard Edition-t érinti [VIDEO]

Van egy olyan bug a PlayStation 5-ben, ami csak a lemezes kiadást érinti.

A Reddit és a ResetEra is arról beszél, hogy a PlayStation 5 Standard Editionben található Ultra HD Blu-Ray meghajtóban véletlenszerűen, ok nélkül 45-60 percenként elkezdi forgatni a berakott lemezeket még akkor is, ha egy digitális játékkal, vagy valami mással játszunk. Az egyik Reddites felhasználó a Marvel’s Spider-Mannel vagy a Demon’s Soulsszal is játszott, miközben a Ghost of Tsushima lemezét ott hagyta a PlayStation 5-ben, és bár megérti, ha a konzol ellenőrzi, hogy ott van-e a lemez a gépben, nem kellene ilyen hangosan vagy gyorsan tennie azt.

Lehetséges, hogy ez egyfajta hitelesítési rendszer a Sony-tól, mert a PlayStation 5 így ellenőrizheti a konzolban hagyott lemez jelenlétét. A teória csak addig érvényes, amíg nem tesszük hozzá, hogy még pl. Netflixezés közben is megtörténhet a lemez megforgatása, amire sokan inkább kiveszik a Blu-ray meghajtóból azt, hogy ne zavarja őket. A cég még nem reagált erre: még a végén erre is kihoznak egy firmware frissítést. Nem lenne meglepő.

A DigitalFoundry és a Gamers Nexus is elemezte a PlayStation 5 zajának hangerejét – az utóbbi csatorna arra jutott, hogy a konzol egészen halk, ám a hőelvezetési terveken jobb lenne még javítani, mert a PS5 memóriája igencsak forró lehet. Szerintük a PlayStation 5 nagy ventilátora elég alacsony sebességgel pörög a zaj csökkentése érdekében, de a Sony dizájnára, továbbá a ventilátor kezelésére még ráfért volna egy kis plusz munka.

Akinek esetleg már a birtokában van egy PlayStation 5, és az Assassin’s Creed: Valhalla vagy a Watch Dogs: Legion PlayStation 4-es verzióját frissítené az új verzióra, lehet, hogy hibákba futott – a ResetErán erről is szó van. Csak az európai játékosok érintettek, akiknek lemezes példányuk van a Ubisoft-alkotások egyikéből. A frissítés helyett csak a játék árát látják.

A francia kiadó a VG247-nek elárulta, hogy erre mi a megoldás: tegyük be a PlayStation 4-es lemezt a PlayStation 5 Standard Editionbe (értelemszerűen a PlayStation 5 Digital Editionbe nem mehet, mert abban nincs Blu-ray meghajtó), menjünk el a játék hubjához, válasszuk ki a „view product” opciót (ez magyarul feltehetőleg a Termék megtekintése néven fut), válasszuk ki a next-gen frissítési lehetőséget, nézzük azt át, válasszuk a letöltést (vagy a csökkentett árat…) a letöltésért (vagy vásárlásért), és utána a PlayStation 4-es lemezt a konzolban hagyva elindíthatjuk a PlayStation 5-ös verziót, de erre minden alkalommal szükségünk lesz. Ha Törökországra állítjuk a régiónkat, az is segíthet.

Még szokni kell.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu