Square Enix: állandósított távmunka Japánban, gyenge Marvel’s Avengers eladások

A Square Enix előrelátó módon bevezette, hogy a japán alkalmazottak akár állandósíthatják a távmunkát, ha erre igényt tartanának.

A japán cég szerint december elsejétől, tehát keddtől akár az alkalmazottainak kb. 80%-át láthatja otthonról dolgozni a Work-from-home Program keretében. Ezzel a Square Enix abban reménykedik, hogy egy rugalmas és változatos munkakörnyezet jöhet létre, miközben a termelékenység is nőhet, továbbá az alkalmazottak élet-munka egyensúlya is javulhat (mert annál nincs rosszabb, ha nincs menekvés a meló elől).

A Square Enix programja kombinálni szeretné az otthon-alapú (legalább heti három napi távmunka) modellt az iroda-alapúval (heti három nap az irodában), és mindegyik alkalmazottat az egyik modell alá beosztották, és havonta válthat a modellek között, ha erre szükség lenne. A közlemény alapján nem tudjuk, hogy választhatnak-e kezdeti modellt, viszont az, hogy a cég elvárása szerint a munkaerejük 80%-át szeretné „hazatolni”, erősen bedöntheti a „home office” irányába ezt. És ezzel a diverzitást is növelheti a japán kiadó, plusz váratlan eseményekhez is alkalmazkodni tud, így pl. a természeti katasztrófák vagy a munkaköri alkalmazási modellek változására gyorsan tud reagálni a Square Enix, ami jelenleg nem tervezi Japánon kívül életbe léptetni a modellt.

A japán kiadó még hozzátette az első üzleti féléves pénzügyi jelentésében, hogy a Marvel’s Avengers nem hozta a Square Enix által kitűzött szintet (és talán emiatt is tolták el a next-gen konzolokra szánt verziót!). Yosuke Matsuda, a Square Enix elnöke szerint a cég HD Games szegmense működési veszteségeket kell, hogy elkönyveljen, mert a Bosszúállók kezdeti eladásai alulmúlták az elvárásokat, és a fejlesztési költségeket így nem is hozta vissza a Crystal Dynamics és az Eidos Montreal játéka.

Matsuda szerint „a további, jelentős tartalmak” viszont visszafordíthatják a jelenleg zsákutcába futott Marvel’s Avengers állását, hogy 2021 márciusának végére, azaz a jelenleg futó második üzleti félév végére már úgy szuperáljon a játék, ahogy azt ők szeretnék.

És mivel a játékot már 2017 januárjában bejelentették (ráadásul úgy, hogy a Square Enix és a Disney által birtokolt Marvel több éves, több játékra szóló megállapodást kötött… ennek eredménye lesz majd például az Outriders is), nem hagyják, hogy gyorsan a kukában végezze.

Forrás: Gamesindustry, Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu