Még a Super Smash Bros. alkotója is kritizálja a PlayStation 5 SSD-jének méretét!

Masahiro Sakurai, a Nintendo platformjain sikeres verekedős játéksorozat alkotója úgy látja, hogy a PlayStation 5-re ráférne több belső tárhely.

A Kotaku arról írt, hogy Sakurai mit is publikált a Famitsu magazinban a PlayStation 5-tel szerzett első tapasztalatairól. Elégedett a konzollal, de a 667,2 GB-nyi tárhely nem valami sok, és már majdnem tele is pakolta a rendelkezésére álló helyet. Sakurai nagynak nevezi a Sony új masináját, de ő képes volt a TV-je alatti polcra tenni azt, ám belegondolva abba, hogy mennyi hőt is bocsát ki magából a PlayStation 5, inkább áthelyezte a TV-je mögé, mert annak hőelvezetésével nincsen probléma.

A megjelenéskor nincs sok játék, de Sakurai inkább elkezdte egymás után letölteni a PlayStation 4-es címeket (köszönhetően a visszamenőleges támogatásnak), és az első cím, amit a Super Smash Bros. alkotója a PlayStation 5-ön játszott, végül a Ninja Warriors (először játéktermekben jelent meg a Taito alkotása, mégpedig 1987-ben… aztán sok port követte ezt) lett. De a belső, és ki nem cserélhető SSD méretét kicsinek nevezi. Sakurai a PlayStation 4 Pro-jához egy 2 TB-s HDD-t használt, és arról is időről-időre el kellett távolítania pár címet. Vajon, hogy a csudába tudta a japán fejlesztő ilyen gyorsan feltölteni a 660 gigányi helyet?

A PlayStation 5 dashboardjával sem elégedett. Az appok mappái nincsenek elkülönítve – a PlayStation 4 Pro-ján ugyanis így választotta külön a játékait, és erre még jelenleg nincs lehetősége az új Sony masinán. Ezek ellenére összességében elégedett a konzollal – úgy látja, hogy ez egy hosszú kapcsolat kezdete lesz a PlayStation 5-tel, és amint a hiányosságokat kiküszöböli a Sony, akkor egy olyan konzol lehet belőle, amit sok játékos fog hosszú ideig élvezni.

Nos, és ezt a kritikát sem fogja meghallani Jim Ryan, a PlayStation-vezető? Korábban azt mondta, hogy a helyhiányról nem hallott a Sony. (De azért Sakurai ellen: a Nintendo Switch-ben meg van 32 GB belső tárhely…)

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu