Két Zelda-játék is rajongói felújítást kapott! [VIDEO]

Nos, nem éppen a legismertebb címekre kell gondolni, hanem arra a párosra, ami inkább a mém szintjét üti csak meg.

A The Legend of Zelda: The Faces of Evil (vagyis nem… berögződés, ugyanis a játék címe Link: The Faces of Evil…) és a Link: The Wand of Gamelon nem biztos, hogy ismert. Aki nem nagyon néz YouTube-on dolgokat, talán most hall csak a párosról első alkalommal. Ez a duót azért láthattuk anno a CD-i-on, mert a Nintendo kb. hátba döfte a Sony-t: a Nintendo Play Stationt ugyanis a Sony-val közösen alkották meg, de a Sony-t megcsalta a nagy N, amikor mégis inkább a Philipsszel paktált le. Ebből lett meg nekik több Nintendo IP is, és például a Hotel Mario is ennek köszönhetően született meg a hatalmasat bukó konzolon. (És a Sony így többnyire bosszúból lépett önállóan a piacra a PlayStationnel. A többi pedig történelem…)

Az Animation Magic volt a felelős a két említett Zeldás (Linkes… a fenébe már!) játékért a CD-i-n (a Hotel Mariot más készítette), és a játékmenetük felejthető volt. A jelenetek, nos, azok nem. Azokból sokan feldolgozásokat, paródiákat csináltak, és most a teljes játékpárosból egy rajongó, Dopply felújítást készített. És ezek nem csak a Windowson érhetőek el, hanem Linuxon is! Ezek pedig remake-ek az eredeti assetekkel, és azért jöttek létre, mert ő a fejlesztésben tapasztalatot akart szerezni. Ezeket több mint négy éven át készítette a Game Makerben, és ezzel a barátait is megviccelte, mert ez gyakori téma volt. A programozás kicsit kemény volt számára, de működik az egész.

Aki torrenten töltené le, itt találja a Linuxos, és itt lelheti a Windowsos kiadást. Aki pedig MEGA-ról töltené le a pakkot (ami zippelve kicsit nagyobb mint 1 gigabyte), akkor ide klikkeljen a Linuxos, és ide bökjön a Windowsos kiadás eléréséhez.

Mivel a Nintendo maga is többnyire letagadja ezek létezését (mondjuk az új Hyrule Warriorsban említik Morshut…), talán nem fognak azonnal pereskedni (nem is biztos, hogy náluk vannak a játékok jogai…), de érdemes mihamarabb beszerezni a csomagot. Hátha.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu