Továbbra is FPS-en dolgozik a Creative Assembly a SEGÁ-nak

És eközben a Microsoft is csendben elkezdett valamit hirdetni.

Két és fél éve volt kb. az, amikor azt hallottuk, hogy a Total War sorozaton dolgozó Creative Assembly egy belső nézetes lövöldözős játékhoz keresnek embereket egy álláshirdetésen keresztül. Ezt végül a stúdió 2019 elején meg is erősítette, amikor is Neil Blomkampnak, egy filmrendezőnek megmutatta a még készülő projektet. Azóta viszont eltelt két év, és nem hallottunk semmit – egészen a Gamesindustry-n olvasható interjúig. Ebben Tim Heaton, a SEGA európai stúdiókért felelős vezetője megerősítette, hogy a játékot nem törölték.

A Creative Assembly továbbra is más irányt fog követni, ugyanis új csapatok növekedésére koncentrál a stúdió, mégpedig az új IP-k érdekében. Mindegyik stúdiónak van egy franchise-a Heaton szerint, amik többnyire fel is nőttek. Ezért új szellemi tulajdonok után kutatnak. A belső stúdióknak pont ez a kétélű stratégiája van: egyrészt bővítik azokat, amik már megvannak, de eközben új IP-kről is gondolkodniuk kell. Csak sajnos ez a félmondatos megerősítés továbbra sem fedi fel, hogy a stúdió mégis mi a csudából készíthet FPS-t. (A belső nézetes irányt azért elég jól eltalálták az Alien: Isolationnel…)

Eközben valami készül a Microsoft és a SEGA között. Aaron Greenberg, az Xbox marketinges vezetője ugyanis az Instagramon publikálta az alábbi sztorit.

A szöveg szerint remélhetőleg mindenki élvezni fogja a játékot a hétvégén. Ez ártatlan, igen, de egy sündisznót látunk egy Xbox kontroller előtt. És Sonic, a SEGA egyik ikonikus IP-je pont egy sündisznó. Ez már nem lehet véletlen, és ezért joggal gyaníthatunk egy The Game Awardsos bejelentést, ami már csak néhány napra van.

Továbbra is azt sejtjük, hogy a redmondi cég a Zenimax (Bethesda, az alá tartozó összes stúdió ÉS azok IP-i… Doom, Fallout, The Elder Scrolls, Dishonored, stb…) felvásárlása után a SEGA bekebelezése következhet. Ezzel pedig a Microsoftnak közvetlen, erős japán érintettsége is lenne, amivel elősegíthetné az Xbox Series ottani sikereit.

Forrás: WCCFTech, JVL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu