Casey Hudson és Mark Darrah is távozott a BioWare-től!

A BioWare általános menedzsere és a Dragon Age-sorozat felelős producere is kilépett a cégtől. Ennek ellenére folytatódik az új Mass Effect és az új Dragon Age fejlesztése.

Hudson távozó közleményében azt mondta, hogy örül, hogy itt dolgozhatott közel két évtizeden át, és a három éve történt előléptetésekor már az volt a cél, hogy hosszú távú sikerre rendezkedjenek be az alkalmazottak és az általuk készített játékok. A 25. évfordulót ünnepli a stúdió, és új korra készül a BioWare. Hudson viszont valami mást szeretne csinálni, amivel a személyesebb munkája révén ismét felfedezheti a kreatív szenvedélyét.

Megköszönte Greg Zeschuknak és Ray Muzykának (a BioWare két alapítója 1998-ban vette őt fel junior technikai művészként), mert esélyt adtak neki az életének megváltoztatására. Szerinte a BioWare mindig is az alázatosságra, becsületességre, és a remek emberek felfedezésére és megerősítésére törekedett. Vannak még be nem jelentett dolgok a Mass Effecttel kapcsolatban.

Mark Darrah üzenetében pedig azt írta, hogy a 90-es évek óta itt dolgozott, és a BioWare-nél eltöltött 23 év alatt azt látta, hogy a videojátékok egy erőteljes kommunikációs médiummá fejlődtek. Tudja, hogy nélküle is szárnyalni fog a Dragon Age. Szerinte a BioWare mindig is a karaktereken keresztül előadott, érzelemmel teli sztorikra koncentrált. Erről néha eltértek, de úgy látja, hogy a következő Dragon Age ehhez tartja magát.

Az idei év során minden megváltozott (munka, szocializáció), de az új hangok behozása, a munka elvégzésének új metódusa, és a történetmesélés nem fog változni. A Dragon Age jó kezekben lesz, mondja Darrah, és a Mass Effect meglátása szerint izgalmas jövőnek néz elébe, de utóbbiról többet nem mondhat. Ő is a két alapítónak köszönte meg a lehetőséget. Ő sem tudja még, hogy hol folytatja.

A jövőről is beszélt a Hudson-Darrah duó. Hudson helyét Gary McKay veszi át – ő ideiglenesen a BioWare új általános menedzsere lesz (ő amúgy a fejlesztésekért felelős senior rendező). Christian Dailey lesz a Dragon Age új felelős producere, Matthew Goldman továbbra is kreatív rendező marad, és Mike Gamble felügyeli a Mass Effect jövőjét.

Ezzel pedig kb. senki nem maradt ott a BioWare-től a múltból.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu