Monster Hunter: bocsánatot kért a film egyik producere

MOZI HÍREK – A nyugaton még meg sem jelent Monster Hunter-film a kínaiaknál kicsapta a biztosítékot.

Nemrég beszámoltunk már arról, hogy a Steamen a Monster Hunter: World, a Capcom legsikeresebbnek nevezhető játéka (és a szörnyvadász franchise legújabb tagja) többszáz negatív kritikát kapott a kínai játékosoktól, akik a legtöbben a térd kifejezésre hivatkoztak.

„A film korai szakaszában van egy szóvicc, amit az ottani játékosok nem nagyon toleráltak, és a kínai közösségi médián (itt nem a Twitterre vagy a Facebookra kell gondolni, ugyanis azok hivatalosan ki vannak tiltva az országból…) sokan azért lettek idegesek emiatt, mert egy rövid versikéhez illeszthető az egész. Daniel Ahmadot, a Niko Partners senior elemzőjét idézve ez úgy hangzik, hogy „Chinese, Japanese, dirty knees – look at these?”, ami eléggé sértő arrafelé. Magyarul nincs sok értelme (kínai, japán, piszkos térdek – nézd meg őket?), a szófordulat nem ültethető át magyarra. Röviden: rasszista kifejezés. (Az eredeti poén a filmben pedig az, hogy nézd meg a térdem, milyen térdek ezek, kínaiak. Ez sem fordítható olyan könnyen le.),” írtuk néhány napja.

Ezzel kapcsolatban reagált a Constantin Film, a Monster Hunter egyik producere. A Deadline arról tudósít, hogy a cég őszintén bocsánatot kér a kínai közösségtől a párbeszédért, és nem volt szándékos a diszkriminatív, inzultáló és sértő kifejezés használata. Meghallgatta a közösséget, és eltávolította a kérdéses szekciót a filmből, ami ehhez a félreértéshez vezetett.

Mielőtt a kínai mozikból eltávolították a Monster Hunter filmet, 5,3 millió dollárt hozott össze ott, a késő esti csütörtöki vetítésekkel együtt. A Tencent, az egyik legismertebb kínai techcég (ami a játékiparban is megvetette már a lábát) az ottani terjesztésért is felel, és most már az állampárttal azon dolgozik, hogy ismét megtekinthető legyen a mozikban a film, ha abból kivették a kérdéses jelenetet.

A Monster Hunter film amúgy például Amerikában december 18-ától lesz látható, és IMAX változatban is megtekinthető lesz, ha a hagyományos vetítés nem elég. Vajon a nyugati kiadásból is kivágják a kérdéses jelenetet? (Magyarországon Monster Hunter – Szörnybirodalom néven keressük majd.)

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu