Devotion: a GOG az utolsó pillanatban fordult el ettől

A korábban a kínai játékosokat felbosszantó, pszichológiai horror műfajú játék mégsem fog felbukkanni a CD Projekt DRM-mentes online felületén.

A CD Projekt mostanában ég ezerrel – ma már szó volt arról, hogy a Cyberpunk 2077 miért is működik úgy, ahogy, és itt nem csak a PlayStation 4-en és az Xbox One-on futó verziókra gondolunk, hanem más, eleinte bugnak tűnő, de mégsem abból a célból történő játékbeli eseményekre is. Most pedig más miatt is kapja a flakot a lengyel cég, ami az év végén elég gyorsan elássa magát a közönség előtt, és ilyesmire talán eddig nem is volt példa. (A Konami azért közel jutott hozzá 2015-ben, amikor a japán kiadó Hideo Kojimával összerúgta a port – emiatt nem lett teljesen kész a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain…)

Szóval itt a Red Candle Games játéka, a Devotion. Ez egy belső nézetes pszichológiai horror, ami 2019 februárjában startolt el a Steamen, de ott már nem találjuk meg, ugyanis Xi Jinpingre, Kína vezetőjére utaló, őt pocskondiázó utalásokat hagytak a játékban, amit ezért a kínai játékosok szét is téptek, és el is távolították a Valve felületéről. A tajvani csapat aztán a minap a Twitteren bejelentette, hogy december 18-án 14 eurós (~ 5 ezer forintos) áron a GOG-on ismét elérhetővé válik a játék, és az eredeti Steames ár mellett a tartalom is változatlan marad. Eddig a történet egyenes, de most jön a csavar.

A GOG szintén a Twitteren tájékoztatta az internetet arról, hogy bár nemrég a Red Candle Games bejelentette, hogy a Devotion elérhető lesz az ő platformjukon, meggondolták magukat, ugyanis sok üzenetet kaptak a játékosoktól. Komolyan, ez az indoklásuk arra, hogy tényleg csak órákra a játék megjelenésétől inkább úgy gondolta a lengyel cég, hogy nem biztosítanak felületet a korábban botrányt okozó terméknek.

Ezek után mit lehet hozzáfűzni?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu