Készen áll a nyilvános alfatesztelésre a Diablo Immortal

A 2018-as BlizzCon hatalmas negatív meglepetése még mindig a műtőkés alatt fekszik!

A Diablo Immortalt 2018 végén jelentették be, és a Blizzard elég szépen felhúzta a franchise rajongóit: lelepleztek egy új Diablót… mobilra, holott a franchise mindig is PC-központú volt (hiába jött ki az első és a harmadik részből is konzolos átirat), és a stúdió mentalitása (kb. azt mondták, hogy „mindenkinek van mobilja, nem?”) nem sokat segített a játék megítélésén.

Azóta eltelt két év, és a tavalyi BlizzConon bejelentették a Diablo IV-et, amiről negyedévente többet is közöl a Blizzard. De eközben a Diablo Immortal is készül, és Wyatt Cheng, a vezető tervező a Twitteren elmagyarázta, hogy a játék készen áll egy korlátozott technikai alfatesztelésre. Főleg ausztrál játékosoknak lesz módjuk arra, hogy rövid ideig tesztelhessék a mobilos Diablót, hogy a korai szintlépéses élményről, illetve a játék közepét érintő rendszerekkel kapcsolatban is visszajelzéseket kaphassanak a fejlesztők.

Az alfában a hat karakterosztályból négy lesz játszható (barbár, monk, démonvadász, varázsló – a lovag és a nekromanta kimarad), a szintkorlát 45 lesz, de ezen túl a játékosok egy paragon-szerű rendszer révén tovább fejlődhetnek, hasonlóan a Diablo III-ban látottakhoz. Több paragon skillfa lesz (nem csak egy, mint a D3-ban), és ezekwt az eltérő játékstílusok köré tervezték. A Diablo III véletlenszerű dungeonjeinek (greater rift) elképzeléseit is alkalmazzák – a Diablo Immortalban elder rift néven futnak, és kulcsokkal lehet megnyitni ezeket.

A legendary tárgyakat meg kell találni majd, és nem lehet seftelni sem ezekkel. A tárgyak is szintet lépnek, így a régebbi tárgyak is relevánsak maradhatnak. Feláldozhatjuk a felszerelésünket, hogy az anyagukból erősítsük azokat. A fejlesztett legendary tárgyak pedig véletlenszerű bónusz affixeket (tulajdonságokat) kapnak meghatározott szinteken.

A Diablo II és a Diablo III között lesz a Diablo Immortal története, és Worthamben kezdődik majd a sztori. Deckard Cainnek is szerepe lesz benne. Cheng szerint a fő történetszál és a tartalmi frissítések mindig is ingyenesek lesznek. A játékidőt nem korlátozzák egy energiarendszerrel, és nem lesznek az új karaktertípusok sem fizetős fal mögé bújtatva. A játék free-to-play lesz, de opcionálisan vásárolhatunk a mobilos Diablón belül. Pl. a battle pass mellett a cresteket is megvehetjük, amik az elder rifteket módosítják (könnyebb vagy nehezebb lehet tőlük, de biztosan több lootot adnak).

A Diablo Immortalra itt lehet regisztrálni.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu