Tovább finomította a Steam a játékajánlatait a téli akciója alatt

A Valve mindenféleképpen igyekszik megtalálni a nekünk megfelelő játékot a karácsonyi, év végi leárazások kellős közepén.

A Steam teljesen máshogy áll hozzá az év végi ünnepekhez, ahogy az Epic Games Store teszi. (És akkor itt, zárójelesen megjegyeznénk, hogy az eddig kiszivárgott lista Tim Sweeney oldaláról megegyezett az általuk naponta osztott ingyenes címekkel, amik között az Inside és a Metro 2033 Redux már korábban ingyenes volt.) Míg az EGS oldalán a kuponok és a napi egy ingyenes játék vár ránk (egészen december 31-éig, utána visszatekerik a heti egy/kettő címre), addig a Steamen a nagyobb leárazások mellett más kísérletekkel akar releváns maradni.

Erre példa az új Steam Labs kísérlet, a Faceted Browsing, amit magyarul kb. oldalakra lebontott böngészésként lehetne nevezni. Ezzel tisztábban áttekinthetjük az általunk kitűzött műfajú játékokat például. Hasonló a Steam nagyobb keresőfunkciójához, de mi magunk megadhatjuk a feltételeket, amik alapján keresni szeretnénk. Például, ha egy belső nézetes, egyjátékos RPG iránt kutatnánk, Gabe Newell boltja feldobja például a Borderlands részeit.

Aztán vannak tematikusabb oldalak is, így például, ha nem akarunk játékokat keresni, hanem szoftvereket (mert ilyet is értékesít a Steam), akkor van erre szakosodott oldal is, de műfajok között (RPG-k, lövöldözős játékok), vagy akár stílus alapján (pixeles, retro, női főszereplővel rendelkező, anime…) is keresgélhetünk, vagy a soundtrackeket is gyorsabban megtalálhatjuk. Ezek a tematikus oldalak az őszi akciók során már sikeres kört futottak – a második legtöbb játékoldalas látogatást generálták ezek az oldalak, így a Valve kibővítette a témaköröket a téli vásárra.

Így, ha esetleg valamilyen anyagi jussunk lett volna a karácsonyi ünnepek alatt (hátha van ilyenre példa), akkor így talán könnyebben el tudjuk költeni a Steamen ezt. Mivel még jó egy hétig tart a site akciózása, addig bőven van időnk felfedezni ezeket az opciókat. Erre talán illik is a közmondás: aki keres, az talál.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu