A lehető legdrágább PlayStation 5-ön dolgozik a Caviar

Ezt a konzolüzérek biztosan nem fogják megvenni – az elégé lehetetlen helyzetbe tenné őket.

A Caviar, egy orosz cég, komoly ereszdelahajamatba fogott, amikor bejelentette, hogy 2021-ben egy olyan PlayStation 5-öt (és DualSense kontrollert) dobnak a piacra, amit konkrétan 20 kiló (húsz!) 18 karátos arannyal öntenek nyakon. Nem is csoda, ha a Golden Rock nevű, limitált PlayStation 5-öt „nagyon nehezen legyárthatónak” nevezi a Caviar…

Nyolc rétegnyi arany fedi ugyanis majd be a PlayStation 5-öt, ami így sem valami könnyű, de a 20 kiló arannyal már konkrétan súlyzóként is be lehetne vetni a Sony „aranyos” konzolját… A 3D-s dizájn arculata direkt „kövezett”, ugyanis az arany kövek geometriáját kívánja a Caviar utánozni vele. Szerintük a fedlapok „eredeti ékszerész technikával készültek, amik méretet és textúrát adnak a modellnek”. Szerencsénkre a DualSense nem lesz olyan bitang nehéz, hogy kiesik a kezeink közül a súlya miatt – ott csak a tapipadokra pakolnak a 18 karátos aranyból, viszont az azonos textúra miatt a használhatóság kérdésköre is biztosan fel fog merülni. Nos, és hab a tortán az, hogy a DualSense többi részét prémium fekete krokodilbőrbe bújtatják.

De mennyit is kellene kidobnunk az ablakon a konzolért, amiből konkrétan egy példányt fog az orosz cég létrehozni? Szóval, hivatalos megerősítés nincs ezzel kapcsolatban, de csak az arany költségéből kiindulva minimum kilencszázezer dollár lenne. Forintban pedig úgy 270 millióval lehet számolni. (És bele sem merünk gondolni, hogy az import-, és vámköltségek mennyivel dobnák ezt meg. Minimum 27% ÁFA, úgyhogy valahol 370 millió magasságában kellene számolni…)

Ezzel pedig a korábban látott, és akkor is a legdrágábbnak nevezett Truly Exquisite PlayStation 5 konzol (ami ráadásul 24 karátos arannyal támad) trónfosztáson esett át – a kevesebb arany felhasználata miatt az mindössze (?) 10900 dollár (azért az is közel 3,3 millió forint ohne egyéb költségek).

És biztos lesz, aki ezt megveszi majd. Pedig azért nem néz ki annyira szépen…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu