Jövőre pihenőre megy a Nioh; visszatér a Ninja Gaiden?

A Team Ninja nem nagyon akar harmadik részt készíteni a Niohl.

A japán Famitsu magazinban olvasható év végi interjúk, előrejelzések közül egyet már idéztünk (a Final Fantasy VII Remake Part 1 producerétől), de most a Team Ninja megnyilvánulását is érdemes górcső alá vennünk. A Gematsu lefordította, amit Fumihiko Yasuda mondott a Nioh-sorozat fejlesztéséről. Számára 2021 kulcsszavai az lesznek, hogy „A váltás éve.”, ami nem véletlen.

2021-es ambícióiról Yasuda pedig azt mondta, hogy miután hét évig fejlesztették a Nioh játékokat (holott az első részt még 2004-ben jelentették be, de ez most mellékes), a sorozat egy pihenő ponthoz fog eljutni, és hozzátette, hogy több projekt is van náluk, ami teljes körű fejlesztésbe csap át a következő év folyamán. Yasuda tervezi, hogy a fejlesztési stílusát is megváltoztatja, hogy igazodjon a változó életstílusához, amivel jobban koncentrálhat ezekre az új játékokra (valószínűleg az otthoni/távmunkára gondolhatott), majd poénosan hozzátette, hogy jövőre nem akar még nagyobb testsúllyal rendelkezni.

Addig pedig ne feledjük, hogy úton van a The Nioh Collection PlayStation 5-re, továbbá a PC-sek (mégpedig a Steamen) megkapják a Nioh 2 -The Complete Editiont. Ezekről másfél hónapja már írtunk: „Február ötödikén érkezik a Nioh 2 – The Complete Edition. A PlayStation 4-en ez az alapjáték mellett a három DLC-t (The Tengu’s Disciple, Darkness in the Capital, The First Samurai) is tartalmazza, PC-n (Steam) pedig így fog első alkalommal megjelenni a játék, ami itt 4K felbontáson, ultraszéles monitorokat és HDR-t támogatva, akár 120 FPS-en is futhat. Teljes egér-, és billentyűzet-testreszabhatóság is vár ránk, ha a kontroller nem esik kézre. Exkluzív Valve-sisak is vár ránk itt.

Aztán szintén február ötödikén fog megjelenni PlayStation 5-re a Nioh Collection, írja a PlayStation Blog. Ebben a Nioh Remastered – The Complete Edition és a Nioh 2 Remastered – The Complete Edition lesz ott. Mind a két játék akár 4K felbontáson és maximum 120 FPS-sel futhat, a töltési idők gyorsak lesznek, és a PlayStation 4-es verziókból átemelhetjük az eredményeinket, hogy folytathassuk az új konzolon, ahol a régin abbahagytuk.

Akinek PlayStation 4-en meglesz a own Nioh 2 – The Complete Edition, ingyenesen frissíthet a PlayStation 5-ös own Nioh 2 Remastered – The Complete Editionre. A PS4-es alapkiadásról a PS5-ös Nioh 2 Remasteredre lehet frissíteni ingyen, és az emellett birtokolt DLC-k is elérhetőek lesznek. Lemezes példányt értelemszerűen csak a PlayStation 5 Standard Editionön frissíthetünk. A Nioh 2 Remastered és annak DLC-i önállóan nem lesznek megvásárolhatóak PlayStation 5-ön!”

Úgyhogy ezek megjelenése után ne nagyon várjunk új részt. Nagy eséllyel a második rész az utolsó a Nioh történetében. De akkor mi jöhet? A Ninja Gaiden visszatérése?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu