Kanye West és a Nintendo története

Reggie Fils-Aime, a Nintendo korábbi amerikai elnöke (most már a találó nevű Doug Bowser ül a székében) felfedte, hogy a rapper korábban felkereste a nagy N-t, hogy közösen alkossanak valamit!

A Nintendo Everything tudósított a legújabb Talking Games With Reggie And Harold nevű podcastról, amiben Reggie mellett Harold Goldberg, egy másik videojátékos zsurnaliszta beszélget több témáról. Ebben a nagy N korábbi, emlékezetes egyénisége (ezt az azóta sajnos elhunyt Nintendo-elnökre, Satoru Iwatára is kimondhatjuk…) nagy meglepetést okozott.

Reggie (mindenki a becenevén hívja őt, nem pedig a vezetéknevén) elmondta, hogy az E3-on (feltehetőleg 2016-ban) látogatta meg őket Kanye West, és itt Shigeru Miyamotóval, a Nintendo egyik legbefolyásosabb játékalkotójával beszélgetett. Azt kérte, hogy találkozhasson Reggie-vel, ami meg is történt, de hármasban – West mellé felesége, Kim Kardashian is csatlakozott. West egy kisebb videojátékos tartalommal kísérletezett, és erre akart visszajelzéseket szerezni.

Kb. azt mondta, hogy a Nintendóval akar dolgozni, de a nagy N-nek már sok eltérő projektje volt tervben, és a rapperrel való együttműködésre nem volt meg a lehetőségük, így Reggie-nek udvarias módon el kellett utasítania az ajánlatot, ezért azt mondta Westnek, hogy nem akar a Nintendóval dolgozni, mert kemény cégről van szó, és ők a legjobb tartalmakat akarják, és a nagy N nem lenne számára megfelelő partner. Erre West azt mondta neki, hogy pont a Nintendo az a partner, amit ő keres az ötletének megvalósításához, ami azért Reggie-nél is valamelyest kiborította – magában – a bilit.

Persze mostanában ez a rapper-konzolgyártó elképzelés máshol már működik. Gondoljunk csak bele: a PlayStation 5 esetében a Sony Travis Scottal pacsizott le az együttműködésért, úgyhogy nem olyan biztos az, hogy Kanye West elképzelése (amiről több részletet nem tudunk…) akkora badarság lett volna.

A Talking Games With Reggie and Harold egy hét részes segélygyűjtő podcastsorozat, amivel a New York Videogame Critics Circle-t, egy nonprofit szervezetet támogathatjuk. Reggie ennek egy igazgatósági tagja, Harold pedig az elnöke. A bevételekből az NYCVCC a játékfejlesztő és játékíró előadásokat hozhatják el a gimnáziumi, hajléktalan tanulóknak New York városában.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu