Lemaradásban a PlayStation Japánban? Majdnem teljesen halott a PlayStation 4!

A „régi” konzolok gyártását majdnem teljes egészében leállította a Sony, miközben az új gépek sem nagyon hozzák az ott megszokott számokat.

A VGC-n olvashatjuk azt, hogy esély mutatkozik több PlayStation 4-es modell japán gyártásának leállítására. Egy ottani boltban ugyanis egy fotó készült, ahol van egy figyelmeztetés: „Tisztelt vásárlóink: mivel a gyártó a gyártást leállítja, a következő termékek nem lesznek ismét készleten,” majd utána listázta, hogy a PlayStation 4 Slimből az 500 GB-os fehér, az 1 TB-s fekete, az 1 TB-s fehér, a 2 TB-s fekete modellek, továbbá a PlayStation 4 Pro-ból az 1 TB-s fehér kiadás érintett. És a VG247 hozzátette, hogy a Sony Directen is már készlethiány mutatkozik a 2013-as konzolból.

És a hír összerakása közben befutott hivatalosan is: a Sony Interactive Entertainment Japan Asia LEÁLLÍTOTTA a PlayStation 4 gyártását. Az egyetlen kivétel az 500 GB-os PlayStation 4 Slim. Minden más modell, így a PlayStation 4 Pro is, HALOTT! Ennyi! Vége!

Ezzel a Sony kb. minimalizálni akarja a PlayStation 4 gyártását, hogy a PlayStation 5-ből több készüljön, mert arra lenne kereslet, csak nincs mit eladni. A japán Gamesindustry szerint bár nemzetközileg a PlayStation 5 rekorder lett, Japánban éppen az ellenkezője áll fenn: az ottani ACE Research Institute-nál dolgozó Hideki Yasuda írását lefordították a ResetErán, és ebből megtudtuk, hogy Japánban az első hat hét alatt mindössze 240 ezer példányban kelt el a PlayStation 5 (itt a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition is bele lett számolva), ami minden eddigi PlayStation platformot ALULmúlt, leszámítva a PSP-t. Hozzá kell tenni, hogy a PlayStation 5-ből készlethiány van.

Yasuda szerint ez bizonyítja, hogy a Sony már nem értékeli annyira fontosnak a japán piacot (és itt lehet igazunk abban, hogy a Sony amerikanizálódik!), és emiatt a PlayStation brand lejtmenetben lehet az ázsiai szigetországban. Az elemző szerint, ha ez a trend folytatódik, akkor a PlayStation 5-ből mindössze feleannyi fog ott elkelni, mint a PlayStation 4-ből (ami most már 10 milliónál tart Japánban, de az meg messze van a 20 milliótól, amit pedig a PS2 hozott össze).

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója áttolta Amerikába a cég főhadiszállását, a Bloomberg pedig novemberben arról írt, hogy a PlayStation japán stábja lényegében kimaradt a PlayStation 5 marketingjéből, és talán pont EMIATT léphetett ki a SIE Japan Studiotól Keiichiro Toyama (Silent Hill, Siren, stb.), Teruyuki Toriyama (Demon’s Souls remake producere pl.), és még sokan mások.

Ezt a Sony hogyan fogja megfordítani?

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu