Menu

Lemaradásban a PlayStation Japánban? Majdnem teljesen halott a PlayStation 4!

A „régi” konzolok gyártását majdnem teljes egészében leállította a Sony, miközben az új gépek sem nagyon hozzák az ott megszokott számokat.

A VGC-n olvashatjuk azt, hogy esély mutatkozik több PlayStation 4-es modell japán gyártásának leállítására. Egy ottani boltban ugyanis egy fotó készült, ahol van egy figyelmeztetés: „Tisztelt vásárlóink: mivel a gyártó a gyártást leállítja, a következő termékek nem lesznek ismét készleten,” majd utána listázta, hogy a PlayStation 4 Slimből az 500 GB-os fehér, az 1 TB-s fekete, az 1 TB-s fehér, a 2 TB-s fekete modellek, továbbá a PlayStation 4 Pro-ból az 1 TB-s fehér kiadás érintett. És a VG247 hozzátette, hogy a Sony Directen is már készlethiány mutatkozik a 2013-as konzolból.

És a hír összerakása közben befutott hivatalosan is: a Sony Interactive Entertainment Japan Asia LEÁLLÍTOTTA a PlayStation 4 gyártását. Az egyetlen kivétel az 500 GB-os PlayStation 4 Slim. Minden más modell, így a PlayStation 4 Pro is, HALOTT! Ennyi! Vége!

Ezzel a Sony kb. minimalizálni akarja a PlayStation 4 gyártását, hogy a PlayStation 5-ből több készüljön, mert arra lenne kereslet, csak nincs mit eladni. A japán Gamesindustry szerint bár nemzetközileg a PlayStation 5 rekorder lett, Japánban éppen az ellenkezője áll fenn: az ottani ACE Research Institute-nál dolgozó Hideki Yasuda írását lefordították a ResetErán, és ebből megtudtuk, hogy Japánban az első hat hét alatt mindössze 240 ezer példányban kelt el a PlayStation 5 (itt a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition is bele lett számolva), ami minden eddigi PlayStation platformot ALULmúlt, leszámítva a PSP-t. Hozzá kell tenni, hogy a PlayStation 5-ből készlethiány van.

Yasuda szerint ez bizonyítja, hogy a Sony már nem értékeli annyira fontosnak a japán piacot (és itt lehet igazunk abban, hogy a Sony amerikanizálódik!), és emiatt a PlayStation brand lejtmenetben lehet az ázsiai szigetországban. Az elemző szerint, ha ez a trend folytatódik, akkor a PlayStation 5-ből mindössze feleannyi fog ott elkelni, mint a PlayStation 4-ből (ami most már 10 milliónál tart Japánban, de az meg messze van a 20 milliótól, amit pedig a PS2 hozott össze).

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója áttolta Amerikába a cég főhadiszállását, a Bloomberg pedig novemberben arról írt, hogy a PlayStation japán stábja lényegében kimaradt a PlayStation 5 marketingjéből, és talán pont EMIATT léphetett ki a SIE Japan Studiotól Keiichiro Toyama (Silent Hill, Siren, stb.), Teruyuki Toriyama (Demon’s Souls remake producere pl.), és még sokan mások.

Ezt a Sony hogyan fogja megfordítani?

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu