Egy évvel később jön csak a Hogwarts Legacy

Az Avalanche Software és a Portkey Games számára több idő kell, hogy a játékot megvalósítsák, de ez már felvet bennünk néhány kérdést.

A Warner Bros. Interactive Entertainment és az imént említett két stúdió bejelentette a Hogwarts Legacy Twitter-fiókján, hogy 2021-ben szó sem lehet a játék megjelenéséről. Ezt eltolták 2022-re, és a közleményükben azt írták, hogy megköszönték a rajongóknak a kitörő reakciókat a Hogwarts Legacy bejelentésére, de a lehető legjobb élmény miatt megadják a fejlesztőknek a kellő időt a jó végeredményhez (és ezzel remélhetőleg nem lesz erőltetett menet sem, amit nem mondhatunk sajnos el a Cyberpunk 2077 mögött álló CD Projekt RED-ről…).

A Hogwarts Legacy-t amúgy szeptember közepén jelentette be a Warner (de pletyka szintjén már régebben tudtunk a létezéséről). Kiemelnénk, hogy az Avalanche software-ről van szó, nem az Avalanche Studiosról! Az utóbbi a Just Cause játékok révén lehet ismert, de az előbbi egy amerikai csapat, akiktől például a Disney Infinity címeket, és főleg licencjátékokat láthattunk. A játék weboldala szerint a Hogwarts Legacy egy immerzív, nyílt világú RPG lesz a Harry Potter-könyvek világában. Most viszont a könyvek nevét adó tanonc helyett egy saját karaktert hozhatunk létre, és így a kalandunk is egyedi lehet, igaz, közben a könyvek, fllmek rajongóinak ismerős helyszíneken fordulhatunk meg.

Az 1800-as években játszódik a Hogwarts Legacy, ahol – és itt direkt a magyar filmcímmel élünk – legendás állatokat is felfedezhetünk, testreszabhatjuk karakterünket, potikat kraftolhatunk, elsajátíthatjuk a varázsigék megfelelő kivitelezését, és még fejleszthetjük a képességeinket. A karakterünk egy ősi titokkal rendelkezik, ami a varázslók világát fejére állíthatja. Későn kapunk meghívót a Hogwarts-iskolába, de rövid úton felfedezzük, hogy az ősi mágiában eléggé tehetségesek vagyunk. Rajtunk áll majd, hogy megőrizzük-e a titkot, vagy a még sötétebb varázslatok felé fordulunk.

A Hogwarts Legacy 2022-ben jön tehát PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra… de mi emiatt gyanítjuk, hogy a PS4/X1 verzióknak konyec. Mibe, hogy később bejelentik, hogy a régi konzolokra szánt portokat törlik?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu