Meghátrált a Sony: eltávolította a külsős kiadók PlayStation 5-ös megjelenési dátumait

A CES 2021-re összehozott bemutató videóban több részletet is elárult a Sony, de azóta meggondolta magát a cég.

A Gematsunak tűnt fel (a lent beágyazott tweetben), hogy a Sony átszerkesztette a CES-re összerakott PlayStation 5-ös bemutató videójának a legvégét. Nem egy typo, elírást távolítottak el, hanem konkrétan minden egyes külsős, third-party kiadó játékának a megjelenési dátuma vagy időszaka, és csak három címet hagyott meg a cég. A Housemarque-tól a Returnalt továbbra is feltüntették (ez március 19-én jön PlayStation 5-re), míg a Sony Interactive Entertainment két belsős játéka, a Horizon Forbidden West (ami PlayStation 4-re is jönni fog a Guerrilla Gamestől), illetve az Insomniac Gamestől a PlayStation 5-exkluzív Ratchet & Clank: Rift Apart esetében is 2021-et tüntettek fel.

Emlékeztetőképp itt egy kis lista arról, hogy mit távolítottak el:

  •     Hitman III – január (itt érthető, hogy kivették, mert már előtte is tudtuk, hogy az IO Interactive január 20-án adja ki mindegyik konzolra, még Switchre is)
  •     Kena: Bridge of Spirits – március
  •     Solar Ash – június
  •     Little Devil Inside – július
  •     Ghostwire: Tokyo – október
  •     Stray – október
  •     Project Athia – 2022. január
  •     Pragmata – 2023 (eredetileg 2022)

 

Nem tudjuk, hogy a Sony miért távolított el mindent, de valószínűleg egy külsős kiadó kérésére tette ezt. Lehet, hogy például a Square Enix nem akarta tudatni a világgal, hogy a Project Athia állítólag (ez ugye nem teljesen hivatalos…) egy év múlva jön PlayStation 5-re és PC-re. És inkább biztos, ami biztos alapon végül kihúztak mindent, ami nem közvetlenül tőlük jön, a Housemarque játékánál meg már úgy is hivatalos volt a dátum, szóval azt is benn hagyták. (Ez mondjuk a Hitman III-at nem magyarázza meg, de mindegy…)

Talán a koronavírus-világjárvány miatti bizonytalanság révén óvatosak a kiadók, vagy talán a Cyberpunk 2077 már-már katasztrófálisnak mondható konzolos rajtja volt az, ami a Sony csendes szerkesztéséhez vezetett. (Mivel ők is csalódottak a játék miatt: még mindig nem tették vissza a PlayStation Store-ra!) Végezetül itt az előtte-utána összehasonlítás.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu