Menu

Meghátrált a Sony: eltávolította a külsős kiadók PlayStation 5-ös megjelenési dátumait

A CES 2021-re összehozott bemutató videóban több részletet is elárult a Sony, de azóta meggondolta magát a cég.

A Gematsunak tűnt fel (a lent beágyazott tweetben), hogy a Sony átszerkesztette a CES-re összerakott PlayStation 5-ös bemutató videójának a legvégét. Nem egy typo, elírást távolítottak el, hanem konkrétan minden egyes külsős, third-party kiadó játékának a megjelenési dátuma vagy időszaka, és csak három címet hagyott meg a cég. A Housemarque-tól a Returnalt továbbra is feltüntették (ez március 19-én jön PlayStation 5-re), míg a Sony Interactive Entertainment két belsős játéka, a Horizon Forbidden West (ami PlayStation 4-re is jönni fog a Guerrilla Gamestől), illetve az Insomniac Gamestől a PlayStation 5-exkluzív Ratchet & Clank: Rift Apart esetében is 2021-et tüntettek fel.

Emlékeztetőképp itt egy kis lista arról, hogy mit távolítottak el:

  •     Hitman III – január (itt érthető, hogy kivették, mert már előtte is tudtuk, hogy az IO Interactive január 20-án adja ki mindegyik konzolra, még Switchre is)
  •     Kena: Bridge of Spirits – március
  •     Solar Ash – június
  •     Little Devil Inside – július
  •     Ghostwire: Tokyo – október
  •     Stray – október
  •     Project Athia – 2022. január
  •     Pragmata – 2023 (eredetileg 2022)

 

Nem tudjuk, hogy a Sony miért távolított el mindent, de valószínűleg egy külsős kiadó kérésére tette ezt. Lehet, hogy például a Square Enix nem akarta tudatni a világgal, hogy a Project Athia állítólag (ez ugye nem teljesen hivatalos…) egy év múlva jön PlayStation 5-re és PC-re. És inkább biztos, ami biztos alapon végül kihúztak mindent, ami nem közvetlenül tőlük jön, a Housemarque játékánál meg már úgy is hivatalos volt a dátum, szóval azt is benn hagyták. (Ez mondjuk a Hitman III-at nem magyarázza meg, de mindegy…)

Talán a koronavírus-világjárvány miatti bizonytalanság révén óvatosak a kiadók, vagy talán a Cyberpunk 2077 már-már katasztrófálisnak mondható konzolos rajtja volt az, ami a Sony csendes szerkesztéséhez vezetett. (Mivel ők is csalódottak a játék miatt: még mindig nem tették vissza a PlayStation Store-ra!) Végezetül itt az előtte-utána összehasonlítás.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu