Részletek a Massive Entertainment Star Wars RPG-jéről

Az álláshirdetések alapján pár dolgot megtudtunk arról, hogy mit is tervez a The Division játékok mellett az Avataron dolgozó Massive az ölükbe hullott Csillagok háborúja licenccel.

A Massive weboldalán található állásajánlatokból kiindulhatunk azért. Egy, a jelenetekért felelős narratívatervezőt, egy senior játéktervezőt, illetve egy senior írót keresnek a még nagyon kezdetleges állapotban levő játékhoz. A senior írótól a svéd csapat elvárja, hogy meggyőző tárgy-, és küldetésjellemzéseket tudjon írni, és ezeknek a háttértörténetet is ki kellene bővítenie. Az lesz a célja, hogy a karakterfejlődéseket megvalósítsa, továbbá a sztori fontosabb pontjait is előre tudja gördíteni a párbeszédek, illetve más narratív elemek segítségével.

Ebből az következik, hogy egy komolyabb RPG-s élménnyel számol a Massive, és bár a The Division mindkét részében voltak RPG-s elemek, azok nem nagyon rendelkeztek részletesebb küldetésjellemzésekkel, így inkább egy hagyományos RPG felé tarthat a stúdió, ami még kiemeli, hogy narratív elemeket kell a senior írónak terveznie, hogy egy valóságalapú narratívával rendelkezzen a játék, miközben az a Star Wars IP-jében marad. A valóságalapú gondolat miatt hagyományosabb harcra tippelnénk, nem pedig az Erő igénybevételére. Magyarul: földhöz ragadtabb alkotás készülhet a Massive Entertainment berkein belül. (A The Division játékok lövöldözős címek voltak, úgyhogy ez nekik is nagy változás lehet. Az Avatar is valószínűleg már el fog térni ettől.)

A senior játéktervezőnél kiemelték, hogy harcokkal is rendelkezni fog a Star Wars RPG. Lesznek olyan lények, akik ellen küzdenünk kell, továbbá olyan karakterek is várnak majd ránk, amik nem lesznek velünk ellenségesek. NPC-k is lesznek, ami ismét a hagyományos RPG-s megközelítés felé nyit. A filmjelenetes narratívatervezőnek pedig azt írják, hogy innovatív küldetéseket kell létrehozniuk, amik a játék összességével azonos dinamikával rendelkeznek, így mellékküldetésekre is érdemes lesz felkészülnünk.

Szóval ezekből kimondhatjuk: egy hagyományosabb RPG fejlesztésére vállalkozott a Lucasfilm Games felügyelete alatt a Ubisoft és a Massive Entertainment. Érdekesnek hangzik, de ha olyan tucat-RPG lesz, amit mostanában a Ubisoft csinál (komolyan, egy vázra felrakhatjuk az Assassin’s Creedet és a Watch Dogsot…), akkor még lehet ebből átlagos végeredmény.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu