Horizon Forbidden West: beindul a komolyabb fejlesztés

Cserébe a Horizon Zero Dawn PC-s portjának támogatása fog a háttérbe szorulni.

Szóval a Guerrilla Games a Horizon Zero Dawn folytatásán dolgozik, és a Horizon Forbidden Westről hivatalosan is közölte a Sony, hogy az idei év folyamán fog megjelenni, mégpedig cross-gen címként, azaz PlayStation 5-re és PlayStation 4-re is ki fogja a Sony Interactive Entertainment adni Aloy sztorijának új szakaszát.

Csakhogy tavaly nyáron PC-re portolták a Horizon Zero Dawn Complete Editiont. Ez eleinte gyenge lábakon állt, de azóta frissítgette a korábban a Killzone-nal befutó (és azóta az IP-t lényegében magára hagyó!) holland csapat. Az 1.10-es patch esetében van egy érdekes fejlemény. Először ugyanis a weboldalukon azt írták, hogy a Horizon Zero Dawn Complete Edition számára az 1.10-es patch volt az utolsó komolyabb frissítés, mivel a fejlesztés átáll a folytatás összerakására, így az első epizódhoz ritkábban adnak ki frissítéseket. (Augusztus óta kiadtak néhányat.)

Közben figyelni fogják a közösségi tereket, és megköszönték a folytatólagos támogatásunkat, illetve azt is, hogy a hibaüzeneteket beküldtük a Guerrillának az utóbbi néhány hónap során, ugyanis az így szerzett információ számukra felmérhetetlenül fontos volt – még az 1.10 patch hibajavításai is ezekre támaszkodtak. És itt a csavar: nem véletlenül írtuk, hogy „először ugyanis a weboldalukon azt írták” – kivették közben a folytatás fejlesztéséről szóló bekezdést a weboldalról! A baj csak az, hogy mi már alapból egy archivált kiadásra hivatkoztunk az előző bekezdésben – ez ismételten egy „túl késő” lépés volt a holland stúdiótól.

A Horizon Forbidden West valamikor az év vége felé fog megjelenni PlayStation 5-re és PlayStation 4-re. A PlayStation 5-ös kiadást alapból erre a konzolra tervezték, ez pedig virágnyelven azt jelenti, hogy a PlayStation 4-es verzió teljesítménye nem biztos, hogy olyan jó lesz. Persze itt az lenne a legjobb, ha tévednénk. (Már annak is örülhetünk, ha jobb teljesítményt mutat fel a Cyberpunk 2077-nél…)

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu