A Blizzardba dől a Vicarious Visions, Diablo II remake-en dolgozik a csapat!

Az eredeti formájában megszűnik létezni a Vicarious Visions, akik amúgy feltámasztották a Crash Bandicoot és a Tony Hawk IP-ket (és nem is olyan rosszul!).

Az Activision Blizzard (aminek a részvényárfolyama az egekben van) a Gamesindustrynak megerősítette, hogy az Activision térfeléről átkerült a Blizzardhoz, amibe „beledőlt”, és annak kisegítő stúdiója lesz, vagy a hivatalos megfogalmazással élve „teljes mértékben a létező Blizzardos játékok és kezdeményezések iránt elkötelezett” lesz. A kiadógigász szóvivője szerint a Blizzard rájött, hogy hosszú távú támogatást nyújthat nekik, miután hosszú ideje közösen dolgoztak. Jena Oneal, a Vicarious Visions stúdióvezetője a Blizzard fejlesztésekért felelős alelnökévé léptették elő, Simon Ebejer, a stúdió működetéséért felelős embere vette át Oneal helyét.

A Bloombergnek író Jason Schreier hozzátette, hogy 2020 óta közösen dolgozik a Vicarous Visions a Blizzarddal a Diablo franchise-on, és a terveik között egy Diablo II remake is készül. A Blizzard szóvivője erre csak annyit mondott, hogy már egy ideje közösen tevékenykedik a két cég. Schreier szerint 2020-ig a Blizzard első csapata volt felelős a Diablo II felújításáért, de miután a Warcraft III: Reforged gyenge fogadtatásban részesült, a csapat megbeszélései során a gyenge tervezésre, a rossz kommunikációra, illetve a pénzügyi csapat sürgetése miatt elsietett megjelenésében láthatja ennek okait.

Hogy ez ne történjen meg ismét, a Blizzard elvette ettől a csapattól a fejlesztést, majd odaadta a Diablo IV-ért felelős csoportnak, miközben a Vicarous Visions egyik részlege is a Diablo II remake-et készíti (ennek neve Diablo II: Resurrected lehet). Október 15-én a Blizzard első csapatát átszervezték, és az ott dolgozók lehetőséget kaptak arra, hogy máshol helyezkedjenek el a cégen belül az interjúk segítségével. Akiknek ez nem sikerült, vagy elbocsátották, vagy a korábbi Blizzardosok által alapított független stúdiókhoz igazoltak át. Ugyanezen a napon szűnt meg a StarCraft II folytatólagos támogatása is. A Warcraft III: Reforgedról annyit mondott a szóvivő, hogy a közösség támogatásának érdekében továbbra is frissítgetni fogják ezt a játékot, de nem tudjuk, hogy kik lesznek ezért a felelősek.

De komolyan, pont a Vicarious Visionst kellett erre megbízni? A Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy, továbbá a Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 is tőlük származik, és azért ezeket nem lehet harmatgyengének nevezni…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu