Menu

A Blizzardba dől a Vicarious Visions, Diablo II remake-en dolgozik a csapat!

Az eredeti formájában megszűnik létezni a Vicarious Visions, akik amúgy feltámasztották a Crash Bandicoot és a Tony Hawk IP-ket (és nem is olyan rosszul!).

Az Activision Blizzard (aminek a részvényárfolyama az egekben van) a Gamesindustrynak megerősítette, hogy az Activision térfeléről átkerült a Blizzardhoz, amibe „beledőlt”, és annak kisegítő stúdiója lesz, vagy a hivatalos megfogalmazással élve „teljes mértékben a létező Blizzardos játékok és kezdeményezések iránt elkötelezett” lesz. A kiadógigász szóvivője szerint a Blizzard rájött, hogy hosszú távú támogatást nyújthat nekik, miután hosszú ideje közösen dolgoztak. Jena Oneal, a Vicarious Visions stúdióvezetője a Blizzard fejlesztésekért felelős alelnökévé léptették elő, Simon Ebejer, a stúdió működetéséért felelős embere vette át Oneal helyét.

A Bloombergnek író Jason Schreier hozzátette, hogy 2020 óta közösen dolgozik a Vicarous Visions a Blizzarddal a Diablo franchise-on, és a terveik között egy Diablo II remake is készül. A Blizzard szóvivője erre csak annyit mondott, hogy már egy ideje közösen tevékenykedik a két cég. Schreier szerint 2020-ig a Blizzard első csapata volt felelős a Diablo II felújításáért, de miután a Warcraft III: Reforged gyenge fogadtatásban részesült, a csapat megbeszélései során a gyenge tervezésre, a rossz kommunikációra, illetve a pénzügyi csapat sürgetése miatt elsietett megjelenésében láthatja ennek okait.

Hogy ez ne történjen meg ismét, a Blizzard elvette ettől a csapattól a fejlesztést, majd odaadta a Diablo IV-ért felelős csoportnak, miközben a Vicarous Visions egyik részlege is a Diablo II remake-et készíti (ennek neve Diablo II: Resurrected lehet). Október 15-én a Blizzard első csapatát átszervezték, és az ott dolgozók lehetőséget kaptak arra, hogy máshol helyezkedjenek el a cégen belül az interjúk segítségével. Akiknek ez nem sikerült, vagy elbocsátották, vagy a korábbi Blizzardosok által alapított független stúdiókhoz igazoltak át. Ugyanezen a napon szűnt meg a StarCraft II folytatólagos támogatása is. A Warcraft III: Reforgedról annyit mondott a szóvivő, hogy a közösség támogatásának érdekében továbbra is frissítgetni fogják ezt a játékot, de nem tudjuk, hogy kik lesznek ezért a felelősek.

De komolyan, pont a Vicarious Visionst kellett erre megbízni? A Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy, továbbá a Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 is tőlük származik, és azért ezeket nem lehet harmatgyengének nevezni…

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu