Kiszivárgott a törölt GoldenEye 007 Xbox Live Arcade-es végigjátszása! [VIDEO]

Már majdnem elkészült a GoldenEye 007 felújított változata, de végül nem jelent meg a játék… viszont több mint egy évtizeddel később egy végigjátszás bukkant fel belőle az interneten!

A GoldenEye 007 egy meghatározó klasszikus. A Rare által fejlesztett játék 1997 nyarán jelent meg Nintendo 64-re, és a lopakodásra is építő FPS az egyik legjobb cím lett a nagy rivális PS1 CD-s megoldásával szemben továbbra is kazettákkal rendelkező konzolon. Az osztott képernyős multiplayer révén akár négyen is megküzdhettünk egymással, és emiatt is máig kiemelkedőnek nevezhetjük Bond N64-es kiruccanását.

Ebből tervben volt egy Xbox Live Arcade remaster (röviden, hogy mi is az Xbox Live Arcade: az Xbox 360 korszakában több olyan játék is megjelent, ami csak digitális kiadást kapott – főleg kisebb címekről beszélhetünk, és az akkor már a Microsoft alá tartozó Rare alkotását is így adták volna ki…), ami közel volt ahhoz, hogy elkészüljön, de végül nem valósult meg a projekt. Ennek történetét röviden úgy fogalmaznánk meg, hogy jogi útvesztő, de ezt is ki kell fejtenünk…

Tehát a Rare N64-re hozta össze a játékot. Csakhogy a Microsoft felvásárolta a stúdiót, ám a GoldenEye 007 kiadási jogai a Nintendónál maradtak. (Ennek ellenére a Rare állítólag 2008-ban dolgozott a projekten, és kb. két hónap kellett volna nekik ahhoz, hogy elkészüljenek…) Aztán az Activision Blizzard még inkább kacifántossá tette az ügyet: 2010-ben a Nintendo Wii-re az Eurocom összehozott egy remake-et (és az n-Space egy DS verziót is összehozott), egy évvel később pedig a PS3 és az X360 is megkapta GoldenEye 007: Reloaded néven. Phil Spencer, az Xbox vezér öt éve azt írta a Twitteren, hogy a GoldenEye jogai bonyolultak, és mivel sok céggel kellene együttműködniük, akárhogy is próbálkoztak, végül mindig feladták…

De most megtekinthetünk egy végigjátszást a játékból, ami végül sosem jelent meg. Pedig ki tudja, lehet, hogy a 2007-ben megjelent (és ekkor igazán mainstreammé váló) Call of Duty negyedik része, a Modern Warfare talán nem lett volna akkora siker, ha ez a játék elkészült volna.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu