Menu

Kiszivárgott a törölt GoldenEye 007 Xbox Live Arcade-es végigjátszása! [VIDEO]

Már majdnem elkészült a GoldenEye 007 felújított változata, de végül nem jelent meg a játék… viszont több mint egy évtizeddel később egy végigjátszás bukkant fel belőle az interneten!

A GoldenEye 007 egy meghatározó klasszikus. A Rare által fejlesztett játék 1997 nyarán jelent meg Nintendo 64-re, és a lopakodásra is építő FPS az egyik legjobb cím lett a nagy rivális PS1 CD-s megoldásával szemben továbbra is kazettákkal rendelkező konzolon. Az osztott képernyős multiplayer révén akár négyen is megküzdhettünk egymással, és emiatt is máig kiemelkedőnek nevezhetjük Bond N64-es kiruccanását.

Ebből tervben volt egy Xbox Live Arcade remaster (röviden, hogy mi is az Xbox Live Arcade: az Xbox 360 korszakában több olyan játék is megjelent, ami csak digitális kiadást kapott – főleg kisebb címekről beszélhetünk, és az akkor már a Microsoft alá tartozó Rare alkotását is így adták volna ki…), ami közel volt ahhoz, hogy elkészüljön, de végül nem valósult meg a projekt. Ennek történetét röviden úgy fogalmaznánk meg, hogy jogi útvesztő, de ezt is ki kell fejtenünk…

Tehát a Rare N64-re hozta össze a játékot. Csakhogy a Microsoft felvásárolta a stúdiót, ám a GoldenEye 007 kiadási jogai a Nintendónál maradtak. (Ennek ellenére a Rare állítólag 2008-ban dolgozott a projekten, és kb. két hónap kellett volna nekik ahhoz, hogy elkészüljenek…) Aztán az Activision Blizzard még inkább kacifántossá tette az ügyet: 2010-ben a Nintendo Wii-re az Eurocom összehozott egy remake-et (és az n-Space egy DS verziót is összehozott), egy évvel később pedig a PS3 és az X360 is megkapta GoldenEye 007: Reloaded néven. Phil Spencer, az Xbox vezér öt éve azt írta a Twitteren, hogy a GoldenEye jogai bonyolultak, és mivel sok céggel kellene együttműködniük, akárhogy is próbálkoztak, végül mindig feladták…

De most megtekinthetünk egy végigjátszást a játékból, ami végül sosem jelent meg. Pedig ki tudja, lehet, hogy a 2007-ben megjelent (és ekkor igazán mainstreammé váló) Call of Duty negyedik része, a Modern Warfare talán nem lett volna akkora siker, ha ez a játék elkészült volna.

Forrás: DualShockers

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu