Home Sweet Home: Survive: 4v1 horror [VIDEO]

Az Yggdrazil Group is megpróbálja az aszimmetrikus multiplayert, de ezúttal horror stílusban láthatjuk a 4v1 koncepciót.

A Home Sweet Home: Survive-ot jelenleg csak PC-re jelentették be, és még Steam-oldala sincs a játéknak, ahol egy Specter névre hallgató lénynek kell az arénában legyőznie a négy túlélőt. Két játékmenet-rendszerrel kell számolnunk a térféltől függően. A Specternek a feladata az, hogy élje túl az egészet, miközben a túlélőket kiiktatja, és mindegyiknek eltérő statisztikái lesznek, plusz a különleges képességük is változó, így a túlélők levadászása egyenként más stratégiát igényelhet.

Eközben a túlélőknek együtt kell működniük, hogy a feladatot teljesíthessék. Itt is egyenként más statok és egyedi képességek lesznek. Lesz, aki elterelőként szolgál, más a sebzésre fókuszálhat, míg olyan is lesz, akinek a rituálé végrehajtása lesz a cél. A feladat teljesítése után a személyes dilemma lesz az érdekes, mert dönteni kell: együttműködünk-e a másik három játékossal a Spectre legyőzése céljából, vagy inkább az arénából való menekülést preferáljuk.

A játék helyszíne a Hindrance lesz (magyarul Gátként lehetne lefordítani). Ez a való világ és a másvilág (a halottak világa) közötti dimenzió. Akik ide jutnak, az élet és a halál között lebegnek, esetleg sötét szekták vezették meg őket, hogy elvegyék az áldozatok lelkét. A Spectereket irányítva olyan embereket öltek meg, akik eltévedtek a Hindrance-ben, a túlélőknek pedig a feladat az ebből történő kitörés lesz, akár minden áron. Úgyhogy a két térfél más-más célokkal rendelkezik, és az Yggrazil Groupnak ezeket egymáshoz hangolni nem lesz egyszerű.

Az aszimmetrikus játékmenet nem szükségszerűen a menekülésről szól, mert a Specter nem tud könyörtelenül játszani, ugyanis a túlélők túl tudnak kerekedni a lényen, már ha hajlandóak az együttműködésre. A sajtóközlemény szerint nem lesz mindegyik játék ugyanolyan még úgy sem, ha ugyanaz a csoport mérkőzik meg egymással. Az eltérő beállítások és karakterek révén a helyzetek is megváltozhatnak.

A Home Sweet Home: Survive idén jön ki PC-re. Ezt a 4v1-et már megpróbálta egy bizonyos Evolve is. Emlékszik még valaki rá…?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu