Visszatér a hagyományokhoz a Gran Turismo 7

Azt is megtudtuk, hogy eddig hány felhasználóhoz jutott el a Gran Turismo Sport is, ami inkább eSport-irányzatot vett fel a Polyphony Digital másfajta megközelítése miatt.

Kazunori Yamauchi, a Polyphony Digital elnöke és a Gran Turismo atyja az Octane-nek adott interjújában beszélt a Gran Turismo már bejelentett, de még nem nagyon mutatott következő felvonásáról, a Gran Turismo 7-ről. Yamauchi szerint a Gran Turismo egy avantgárd IP-nek tekinthető, mert mindegyik konzolgeneráció-váltás után új kihívásokat vállalt magára. Ezért van szerinte mindegyik sorozatnak rajongói, de néha őket meglepetés érheti a változások révén.

Példaként épp a Gran Turismo Sportot hozta fel. A már több mint három éve megjelent PlayStation 4-exkluzív esetében ugyanis egy teljes értékű eSport-központú játékot valósítottak meg, amihez majdhogynem kötelező volt az internetkapcsolat (enélkül például menteni sem lehetett). Szerinte néhány embernek ez a lépés bizarrnak tűnhetett, de ennek ellenére 9,5 millió felhasználóval büszkélkedhet a Gran Turismo Sport, ami a kezdetekkor nem fogyott valami jól, de a játék megbecsülése idővel megemelkedett, és a támogatás a három év alatt lassan megtérült nekik is.

Yamauchi azt mondja, hogy a Gran Turismo Sporttal képesek voltak az igazán nagyratörőnek nevezhető terveiket megvalósítani. Ezért a Gran Turismo 7-be át fogják vinni a Gran Turismo Sportban felbukkant elemeket, így például a bajnokságok (Championships) is begurul a GT7-be, ami emellett vissza fog térni a hagyományos, teljeskörű „gétés” élményhez, amit a PS1-en és a PS2-n látott első négy felvonás mutatott. (Licenctesztek, használt autók vásárlása, tuningolás, ilyesmi…) Ezzel szerinte az eddigi legjobb rész jöhet létre a sorozaton belül, és a Gran Turismo régi rajongói is valamelyest nosztalgikusak lehetnek.

Ezt majd meglátjuk. Ha a Gran Turismo 7 lesz olyan tartalmas, mint amilyen a Gran Turismo 4 volt 2005 elején (ekkor jött ki PS2-re), és emellett képes lesz az eSport-kanyarulatot is megtartani (mondjuk különálló módokban), akkor az idénre tervezett PlayStation 5-exkluzív nagy sikernek örvendhet.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu