Cyberpunk 2077: a modok biztonsági veszélyt rejtenek!

A CD Projekt RED nem javasolja a modok használatát, amíg a biztonsági rést meg nem szüntetik…

A Cyberpunk 2077 kálváriája közel két hónappal a megjelenés után is folytatódik. Röviden: sérülékenységet fedeztek fel egy DLL fájlban, ami révén kódot futtathatnak az erre nem jogosult személyek a PC-nken vagy PlayStation 4-ünkön, miközben mi békésen játszunk a CD Projekt RED belső nézetes kalandjával. A Redditen bukkant fel a téma a Red Tools moddoló csapatnak köszönhetően.

Elmagyarázták, hogy egy mod, vagy egy egyedileg létrehozott elmentés segítségével kártékony kódot lehetne futtatni, amivel a játékot futtató PC felett át lehet venni az irányítást. Ez amúgy a PlayStation 4-re is vonatkozik! És a szomorú itt az, hogy a CD Projekt RED-et már egy hete tájékoztatták a lehetséges veszélyekről, de csak a minap reagált hivatalosan a lengyel cég a problémára. A Twitteren azt írták, hogy csak és kizárólag körültekintően használjunk modokat a Cyberpunk 2077-ben. Értesültek a külsős DLL fájlokban rejlő biztonsági sérülékenységről, és a hibát mihamarabb ki fogják javítani. Addig pedig arra kérnek minket, hogy ismeretlen forrásokból ne használjunk modokat.

A CD Projekt RED az Eurogamernek is eljuttatott egy közleményt. Itt kiemelték, hogy a közösségükből többen is felkeresték őket a játék által használt külsős DLL fájlokkal kapcsolatban. Kódfuttatás történhet más számítógépekről, és így nem éppen biztonságos moddolni vagy egyedi elmentéseket igénybe venni. Egyszer sem említették a PlayStation 4-et.

Ezzel pedig már sokat nem tudunk mit művelni. Ha a lengyelek komolyan gondolják az ASAP (magyarul „a lehető legkorábban”) kinyilatkoztatást, akkor a hétvégére már biztosan kiadnak egy hotfixet a játékhoz, és így már nem lesz veszélyes ilyen-olyan modokat, esetleg egyedi elmentéseket alkalmazni a december 10-én PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re és Google Stadiára megjelent Cyberpunk 2077-ben. (A next-gen konzolok visszamenőlegesen támogatják.)

De ez csak egy újabb lépés a már régóta tartó, és már-már érthetetlen szintekre csapó vesszőfutásnak. Mikor is lesz vége ennek?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu