A Fatshark nem tekinti visszatartó tényezőnek az Xbox Series S-t

Most nem halljuk azt, hogy az Xbox Series S sok körülményes helyzetet teremtene.

Hallottuk már másoktól, hogy ők nem nagyon tartják teljesen pozitívumnak a kisebb új Xbox jelenlétét, mert például kevesebb memória áll rendelkezésre, esetleg a teljesítmény nem megfelelő. Most viszont a GamingBoltnak ezzel ellentétes nyilatkozatot adott Martin Wahlund, a Fatshark vezérigazgatója.

Wahlund elismerte, hogy az Xbox Series S egy újabb platform, ami időt fog igényelni, mert tesztelni kell rá, és a minőségellenőrzés sem maradhat el, de szerinte sok fejlesztő már hozzászokott egy jóval dinamikusabb hardveres ökoszisztémához, ugyanis már évek óta a konzolos térben is több verzió áll rendelkezésre egy-egy adott modellből (Xbox One S, Xbox One X például). Az Xbox Series S főleg a memória mennyiségében és a GPU teljesítményében tér el „a nagytesótól”, de a különbségek révén a Fatshark könnyen adaptálódni tud ehhez, mert PC-kből jóval nagyobb konfigurációs lehetőség van.

Wahlund szerint a kevesebb memória vagy a gyengébb GPU olyan tényező, amivel a játékfejlesztők dinamikusan skálázni tudnak, mert a felbontásokat és a grafikai effekteket be tudják hangolni, de az eltérő tárhelyes megoldások (SSD, HDD…) vagy a jelentősen eltérő CPU teljesítmény nem olyan könnyű megoldás, amihez igazodni tudnának. Ezért az Xbox Series S szerinte nem korlátoz jelentős mértékben, ha a játékfejlesztési folyamatokról van szó.

A Fatshark közben a Warhammer 40,000: Darktide-on dolgozik, ami PC mellett Xbox Seriesre készül (konzolexkluzívként). Wahlund szerint ez azért történt, mert a Microsofttal már évek óta közösen dolgoznak „a dagi cápák”, így a redmondiakat remek partnerknek tekintik. A Warhammer: Vermintide 2 során elvégzett közös munkát sikerként könyveli el, ezért erre építkezik a két fél. Hozzátette, hogy a multiplatform fejlesztés sokkal több időt igényel, és a PC/Xbox Series megoldással egyszerre ki tudják adni a következő játékukat a két/három platformra.

Nos, végre hallottunk pozitív nyilatkozatot is az Xbox Series S-ről – amiről ne tagadjuk, ez egy olcsó next-gen megoldás.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu