Resident Evil: Village: több is vár ránk Lady Dimitrescun túl

A Capcom művészeti rendezője szerint az ő környéke nem lesz az egyedüli az új Resident Evilben.

Tomonori Takano, a japán kiadó művészetért felelős embere az IGN-nek adott interjújában megemlítette, hogy három fő inspirációja volt a Resdient Evil 8-ként is nevezhető „falusi reziben” – Báthory Erzsébet (nos, ilyen hazai kötődésre nem számítottunk…), Hasshakusama (egy japán internetes legenda), illrve Morticia Addams (az Addams-család egyik tagja – The Addams Family néven talán ismerős lehet pl. a rajzfilmsorozat belőle).

Takano szerint a tervezés korai szakaszában eldöntötték, hogy a kastélyos és vámpíros motívumra építenék a Resident Evil: Village-et, de anélkül, hogy korlátok közé zárják magukat a szórakoztatási formátumokban (tv, filmek, ilyesmi) alkalmazott ábrázolások révén. Az első koncepciós rajz, amit ő a játékhoz készített, pont az a jelenet volt, ahol Lady Dimitrescu (akinek ugye eléggé román hangzású neve van – a kelet-európai régió így is érzékelteti magát) lemegy a folyosón.

Megpróbálta a múltbeli tervezési logikát elfelejteni, és új módon akart félelmet kelteni. A Resident Evil: Village-ben szerinte a Resident Evil 7: Biohazardban használt koncepciókhoz hasonlóan hozzák össze az Evilt (azaz a gonoszt) a játék címéből, mert az előző fő felvonás sem operált normális emberekkel vagy zombikkal. Takano úgy látja, hogy a csapatból senki sem készült fel arra, hogy a rajongók mennyire pozitívan fogadják Lady Dimitrescu karakterét. Őt kb. lenyűgözte, hogy olyan kommenteket olvashatott, amiben az író azt szerette volna, hogy bárcsak őt is üldözhetné a több mint 290 centi magas (ez hivatalos!) karakter.

Takano szerint az eddig mutatott szakasz csak egy része a Resident Evil: Village-nek, így a kastélyon és a falun túl más is vár ránk. Szerinte több olyan elemmel készültek, amikkel jóval nagyobb élményt kaphatunk a Resident Evil 7: Biohazardhoz képest.

A Resident Evil: Village május 7-én jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steamen, Denuvóval), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu