Resident Evil: Village: „az eddigi legjobb túlélő horrorjáték”

Ezt a bátor kijelentést a Capcom producere ejtette meg – Peter Fabiano igencsak bízik a Resident Evil 8-ban, amit végül a japán kiadó mégsem így hív.

A WCCFTech idézett a márciusi hivatalos PlayStation magazinból. Ebben kapott szót Fabiano, a Capcom producere, aki a Resident Evil: Village háttértörténetéről is szólt. Szerinte (az amúgy részben magyar ihletésű) Dimitrescu és az ő három lánya mind a vámpír keretekre lettek felépítve, de ők nem mondják róluk, hogy azok volnának. Az viszont biztos, hogy valami természetfeletti helyzet van körülöttük.

Nem akar túl sokat elmondani a történetről, de azt Fabiano kimomdhatta, hogy a Resident Evil: Village lényei mind beleillenek a franchise világába, és a játék figyelembe fogja venni az eddigi eseményeket (és nem csak a Resident Evil 7: Biohazardra épít, aminek folytatásaként szolgál az új epizód). Aztán arról is beszélt, hogy szerinte a Resident Evil következő fő felvonása az eddigi legjobb túlélő horrorjáték lesz.

A tervezési folyamatokat a Resident Evil 7: Biohazard befejezése óta átgondolta a Capcom, és a csapat végül „hozzánőtt” Ethan karakteréhez – ezért akarták az ő történetszálát folytatni, hogy Ethan Winters szemszögéből élhessük át a játékot (ahogy az előző epizód esetében is). Ennek segítségével meg tudták a terveiket őrizni, és a Resident Eviles csapatok között folyamatosan megosztják az információkat, tudták, hogy mit kell tenniük a címben is olvasható kijelentés esetleges megvalósításához.

Végül megemlítette, hogy a Resident Evil 4-ből is sok ihletet merítettek, és a csapat sok erőfeszítést tett egy igazán hiteles érzés megvalósításáért. Sok meglepetésre kell felkészülnünk, de elvileg lesz egy egyensúly a harcok, a felfedezés, és a puzzle-k megoldása között. Persze ezekhez még szükség lesz arra, hogy mi magunk is át tudjuk élni a játékot, úgyhogy addig jobb ezt kétkedéssel fogadni.

A Resident Evil: Village május 7-én jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steamen, Denuvóval), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu