6 millió Smart Delivery-nél tart az Xbox

Elég sok alkalommal vettük igénybe november közepe óta a Smart Delivery funkciót, ami a megfelelő verziót kínálja a cross-gen játékokból attól függően, hogy melyik konzolon játszunk éppen.

Az Xbox Series X és az Xbox Series S elindulása óta a Smart Delivery fontos szerepet játszik. Ha az új konzolok valamelyikén játszunk, akkor a next-gen verziót indítja el nekünk az Xbox Series, nem pedig az Xbox One-ra készített kiadást, és ha egy játékot megveszünk, akkor ingyen megkapjuk a next-gen verziót is (ez kiadófüggő!), így nem kell attól tartani, hogy az új konzol újravásárlással jár. Ezzel a fogyasztó pénztárcája, és akár a Microsoft is jól járhat, mert ez fogyasztóbarát lépésnek mondható.

Jason Ronald, az Xbox programmenedzsment-felelőse Larry Hrybbel, ismertebb nevén Major Nelsonnal beszélgetett a minap a podcastjén. Itt Ronald megerősítette, hogy november 10-e óta (tehát negyed év alatt) 6 millió alkalommal vették igénybe a játékosok az Xbox Smart Delivery funkcióját. Az Xbox Series X-ből és az Xbox Series S-ből megközelítőleg három és fél millió példány kelt el a rajt óta (hivatalos adatokat a Microsoft már több éve nem közöl, és feltehetőleg többet nem is fog…) az Ampere szerint (róluk nemrég írtunk), és ebből több is lehetett volna, de az alkatrészhiány és a koronavírus-világjárvány miatt készlethiány van itt is, ahogy a Sony PlayStation 5 esetében már többször láthattuk.

Még június közepén ezt írtuk a Smart Delivery-ről: „Az Xbox Game Studios (a belsős címek) esetében mindenki támogatni fogja, a külsős fejlesztők esetében pedig rajtuk múlik, hogy támogatják-e a Smart Delivery-t. Az ebbe beszálló Xbox Game Passos játékok is a Smart Delivery program részei lehetnek. Ki kell emelnünk, hogy csak külön erre a célra tervezett Xbox Series X verziókról van szó. Ha egy nem Smart Delivery-s játékot futtatunk az Xbox One-ról az Xbox Series X-en, akkor az új konzol kompatibilitási módban futtatja a játékot. Automata optimalizálás nem lesz.” Akkor még nem volt hivatalosan bejelentve az Xbox Series S.

Ez is korrekt eredmény.

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu