FPS Boost: új szintre emelt visszamenőleges támogatás az Xbox Series konzolokon [VIDEO]

A Microsoft nem viccelt, amikor azt mondta, hogy az Xbox Series X és az Xbox Series S funkciói bővülni fognak az év folyamán.

Az Xbox Wire-n olvashatjuk a redmondi cég következő nagy dobását, az FPS Boostot. Ez a nevéből adódóan értelemszerűen bizonyos játékok esetében megnöveli azok frame rate-jét. Paul Eng, az Xbox senior programmenedzsere szerint a visszamenőlegesen támogatott játék esetében akár kétszeres, sőt, négyszeres frame rate-en futhat, ami az eredeti teljesítményhez képest abszolút az ég és föld kategóriának mondható.

Eng hozzátette, hogy a magasabb, stabilabb frame rate finomabb játékmenetet eredményezhet, amiben így akár jobban el is merülhetünk. A Microsoft szorosan együttműködött a fejlesztőkkel, hogy miközben megmarad a játék eredeti célja/működése, az élmény azért javult. Nem mindegyik cím lesz képes az FPS Boostra, a játékok engine-jei gyorsabban rendelhetnek stabilabb élményeket, messze túlmutatva az eredetin, ugyanis azok még az előző generációs hardverre lett tervezve.

A Far Cry 4, a New Super Lucky’s Tale, a Sniper Elite 4, az UFC 4, illetve a Watch Dogs 2 lett az első öt játék, ami az FPS Boost kínálatában található. A UFC 4 esetében 60 FPS az új frame rate, míg a New Super Lucky’s Tale során 120 FPS lett a teljesítmény (ehhez azért már 120 Hz-t tudó kijelzőre is szükségünk van!). Hamarosan további játékokat fognak bejelenteni, és tavasszal a két Xbox Series konzol egy olyan firmware frissítést fog kapni, ahol a játékkezelő (Manage Game) menüben ki/be lehet kapcsolni majd az FPS Boostot. Ezt a kompatibilitási beállítások (Compatibility Options) gomb alatt kell keresni. Ha a kontrollerünkön megnyomjuk az Xbox gombot, akkor láthatjuk majd, hogy az épp játszott alkotás FPS Boosttal fut-e.

Ez egy korrekt lépés, de a játékok fizikája miatt nem mindegyik tudja ezt kihasználni, viszont kíváncsiak vagyunk arra, hogy a Sony mit fog lépni válaszként.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu