Epic Games vs. Apple: az Egyesült Királyságban lesöpörték a pert az asztalról!

A ködös Albionban tehát egyszerűen hallani sem akarnak a két cég között zajló vitáról – egy bíró ugyanis úgy döntött, hogy az eljárás nem fog elindulni az Egyesült Királyságban.

Januárban arról lehetett hallani, hogy az Epic Games az Egyesült Királyságban is benyújtaná a keresetet az Apple és a Google ellen. Most viszont a 9to5ac arról tudósít, hogy egy bíró, Peter Roth döntése alapján az országból kitessékelik a feleket, és pereskedjenek másutt, de ők ebben nem akarnak érintettek lenni. Legalább is az Apple esetében ez biztos. A Google-lel már más a helyzet.

Az Apple Ltd az Egyesült Királyságban az Apple Inc divíziója, és az ítélet szerint az Epic Games ellenük nem nyújthat be keresetet. De Roth bíró az Alphabet Inc és a Google LLC ellen (az Alphabet a Google anyacége) már nem fogalmazott olyan nagyon tisztán. Hogy ne fogalmazzunk túlzottan jogi kifejezésekkel: az Egyesült Királyságban a Google öt céggel van jelen, de az Alphabet Inc és a Google LLC párosát itt is kizárták az ügyből.

Az Epic szóvivője szerint Tim Sweeney cége örül annak, hogy a bíróságtól engedélyt kapott a Google elleni pereskedésre az Egyesült Királyságban, és megfontolják, hogy az Apple-vel mit tesznek ott, de csak az amerikai (tehát konkrétan a „fő” háborús zónában) eljárás lezárása után. Az Egyesült Királyság Versenyfellebbviteli Törvényszéke szerintük kiemelte, hogy az Apple és a Google versengésellenes appboltos szabályzatai komoly problémákat vet fel, amivel foglalkozni kellene, és az ország piaci versennyel foglalkozó törvénye alapján ítéletet lehet hozni felette, ugyanis a két cég működése azonnali és jelentős hatással van az Egyesült Királyságra. Az Epic továbbra is felveszi a harcot az Apple és a Google versengésellenes gyakorlataival, hogy nemzetközileg fairebb appterjesztés lehessen az Android és az iOS platformon egyaránt.

A La Manche másik oldalán viszont ezzel nem lesz vége. Ne felejtsük el, hogy az Epic Games az Európai Bizottságnál is nekiment az Apple-nek…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu