The Sinking City: ne vegyük meg a Steamen!

A fejlesztők maguk állítják, hogy a Lovecraft munkásságából táplálkozó játék Steames kiadásához nekik jelenleg semmi közük sincs…

Az ukrán Frogwares (akik mostanában amúgy a Sherlock Holmes: Chapter One-on dolgoznak) egy tweetben közölte, hogy nem ők valósították meg a The Sinking City jelenleg is elérhető Steames verzióját, és ezért azt javasolják, hogy ne vásároljuk meg ezt a verziót. Erről több részletet később közölnek – jelenleg nem tudunk többet, úgyhogy várjuk a fejleményeket. Ezzel amúgy nem vagyunk egyedül – a Gamesindustry is felvette a kapcsolatot a játékot kiadó Naconnal (még Bigben Interactive néven publikálták „a süllyedő várost”), de a francia kiadó nem válaszolt még a megkeresésükre.

A The Sinking City- tavaly augusztusban távolították el minden platformról, ugyanis a Frogwares és a Nacon között jogi vita alakult ki. Az ukrán csapat azzal vádolta a kiadót, hogy a játék felett megkötött licencmegállapodásban több pontot is megszegett, továbbá kb. egy millió euróval (kb. 360 millió forinttal) tartozott a Bigben/Nacon a Frogware-nek. Aztán az év elején a The Sinking City visszatért, ugyanis a párizsi bíróság döntése szerint a Frogwares egy nyilvánvalóan jogtalan módon bontotta fel a kiadóval a szerződését.

A múlt héten a Frogwares egy másik közleménnyel is előrukkolt, ami amúgy a The Sinking City PlayStation 5-ös portjáról szólt. Itt a csapat azt közölte, hogy a játék PS5-ös verziójának fejlesztője és kiadója is, miközben a PlayStation 4-es kiadásnak egy másik kiadója, illetve játékazonosítója van, mégpedig „egy jelenleg is zajló jogi és technikai helyzet” miatt. Emiatt nem lehet ingyenesen frissíteni a PlayStation 4-es kiadásról a PlayStation 5-ösre.

Úgyhogy a Frogwares szituációja meglepően szokatlan: a The Sinking City next-gen verziója már önkiadásban jelent meg, de az összes többi verzió (így a Steames is!) a Nacon kezében van. Szóval az Xbox One, Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 kiadás szerintük „illegális”, a PlayStation 5-ös pedig hivatalosan is tőlük származik. Kacifántos ügy lesz még ebből.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu