Menu

The Sinking City: ne vegyük meg a Steamen!

A fejlesztők maguk állítják, hogy a Lovecraft munkásságából táplálkozó játék Steames kiadásához nekik jelenleg semmi közük sincs…

Az ukrán Frogwares (akik mostanában amúgy a Sherlock Holmes: Chapter One-on dolgoznak) egy tweetben közölte, hogy nem ők valósították meg a The Sinking City jelenleg is elérhető Steames verzióját, és ezért azt javasolják, hogy ne vásároljuk meg ezt a verziót. Erről több részletet később közölnek – jelenleg nem tudunk többet, úgyhogy várjuk a fejleményeket. Ezzel amúgy nem vagyunk egyedül – a Gamesindustry is felvette a kapcsolatot a játékot kiadó Naconnal (még Bigben Interactive néven publikálták „a süllyedő várost”), de a francia kiadó nem válaszolt még a megkeresésükre.

A The Sinking City- tavaly augusztusban távolították el minden platformról, ugyanis a Frogwares és a Nacon között jogi vita alakult ki. Az ukrán csapat azzal vádolta a kiadót, hogy a játék felett megkötött licencmegállapodásban több pontot is megszegett, továbbá kb. egy millió euróval (kb. 360 millió forinttal) tartozott a Bigben/Nacon a Frogware-nek. Aztán az év elején a The Sinking City visszatért, ugyanis a párizsi bíróság döntése szerint a Frogwares egy nyilvánvalóan jogtalan módon bontotta fel a kiadóval a szerződését.

A múlt héten a Frogwares egy másik közleménnyel is előrukkolt, ami amúgy a The Sinking City PlayStation 5-ös portjáról szólt. Itt a csapat azt közölte, hogy a játék PS5-ös verziójának fejlesztője és kiadója is, miközben a PlayStation 4-es kiadásnak egy másik kiadója, illetve játékazonosítója van, mégpedig „egy jelenleg is zajló jogi és technikai helyzet” miatt. Emiatt nem lehet ingyenesen frissíteni a PlayStation 4-es kiadásról a PlayStation 5-ösre.

Úgyhogy a Frogwares szituációja meglepően szokatlan: a The Sinking City next-gen verziója már önkiadásban jelent meg, de az összes többi verzió (így a Steames is!) a Nacon kezében van. Szóval az Xbox One, Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 kiadás szerintük „illegális”, a PlayStation 5-ös pedig hivatalosan is tőlük származik. Kacifántos ügy lesz még ebből.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu