Nintendo Switch Pro: 7″-os OLED kijelző, 4K-s TV mód, bejelentés idén?

Lesz erősebb Nintendo Switch! Nem, nem lesz. De igen! Nem dehogy. Dehogynem! Most a libikóka másik végén vagyunk.

A Bloomberg arról ír, hogy állítólag a 2021-es év folyamán a nagy N be fogja jelenteni az új Nintendo Switch modellt, ami egy nagyobb, Samsung által gyártott OLED kijelzővel fog rendelkezni. Ezt a site a terveket ismerő forrásaira hivatkozva állítja. A Samsung kijelzője 7″-os (17,78 centis), 720p felbontású OLED panel lenne, aminek a kezdeti gyártási tervei szerint megközelítőleg havi egy millió példányban kellene elkészülnie, és állítólag július környékén fogják kiszállítani ezeket.

Az OLED kijelző a Bloombergnek nyilatkozó Yoshio Tamura (a DSCC társalapítója – ez egy kijelzőkkel foglalkozó konzultációs cég) szerint kisebb energiafelvétellel rendelkezik (azaz az akkumulátor tovább bírja majd töltés nélkül, ami egy handheldként is használható platform esetében nem elhanyagolható tényező…), nagyobb kontrasztja lesz, továbbá gyorsabban felbukkan a kijelzőn, ami a játékban történik (rövidebb válaszidő), ha a jelenlegi Switch-kijelzővel vetjük össze a Samsung termékét. Aki pedig esetleg főleg TV-re kötve használja a Nintendo Switchet (értelemszerűen csak azt, ugyanis a Nintendo Switch Lite nem dokkolható), és esetleg 4K-s kijelző is van a birtokában, lehet, hogy örülni fog annak, hogy a hivatalosan még be sem jelentett, erősebb „kapcsoló” 4K felbontást is tud majd TV módban.

Természetesen sem a Nintendo, sem a Samsung nem volt hajlandó a Bloomberg megkeresésére nyilatkozni. Viszont érdemes visszagondolni arra, hogy mit is mondott egy hónapja a nagy N a pénzügyi jelentése során. Itt Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke kiemelte, hogy nem terveznek egy új Switch modellt kiadni. Megemlített két limitált kiadást (Nintendo Switch – Mario Red & Blue Edition, ez már megjelent; Nintendo Switch Monster Hunter Rise Edition – ez pedig még nem érhető el számunkra), de ez csak kinézetben más; a motorháztető alatt ugyanazt kapjuk.

Mindez még nem hivatalos, de a Nintendo most minden esetben lépéselőnyben van. A Switch – ami amúgy a minap lett négy éves – megállás nélkül folytatja a menetelését.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu