Elden Ring: még több szivárgás a PvP-től a helyszínekig

A FromSoftware következő játékáról lehet, hogy egyre többet tudunk.

A játékról korábban a ResetEra fórumon mesélő Omnipotent most azt írta, hogy az Elden Ringben lesz PvP és online multiplayer. Hozzátette, hogy karakteralkotó rendszer is lesz. ami hasonló lesz a Souls címekben látottakhoz. A kezdő karaktertípusokon túl azt csinálhatunk, amit akarunk. Majd beszélt arról a kiszivárgott trailerről, amiről mi magunk is beszámoltunk.

Nem részletezné, hogy az Elden Ring trailere hogyan szivárgott ki, de ez nem volt irányított vagy direkt lépés, amit a Bandai Namco vagy a FromSoftware csinált volna a figyelemfelkeltés érdekében. A videót a kiadó belső használatra hozta létre, és nagy eséllyel a fejlesztők nem is tudtak róla. A videót egyáltalán nem a közönségnek szánták, és hozzátette, hogy elvileg „hamarosan” ismét láthatjuk hivatalosan is az Elden Ringet, a szivárgás időzítése csak véletlen egybeesés, és nem jelenti azt, hogy egyhamar megtörténhet a 2019-es E3 óta az első hivatalos fellépés. Szerinte ez a szituáció nem fogja a kiadót arra kényszeríteni, hogy hamarabb bekövetkezhessen egy új videó közzététele.

Úgy látja, hogy a kiszivárgott videó nem sokat mutatott, és a fontosabb funkciók közül néhányat (pl. az időjárást) nem is láthattuk benne. Egy színes játéknak nevezte az Elden Ringet, és szerinte ez volt a FromSoftware célja. Lesznek sötétebb dolgok is, de vibrálóbb, élénkebb, színesebb lesz az Elden Ring vizuális identitása.

Aztán Longqi Bangbangtang szerint (ő korábban koncepciós képeket szivárogtatott ki decemberben) a trailer tényleg régi és belső használatra szánt. A narrátor benne megegyezik a Souls játékokban látható Patches karakterével. A további gondolatait a Redditen gyűjtötték össze. A nagy fa épp az a világfa, amiről korábban szó volt, de csak egy bizonyos királyságban van ott, és nem köti egymással össze a teljes világot, ami az „új” God of Warban is látható volt. A trailer elején látható kastély, illetve a havas jelenet két eltérő királyságban található. A karakter az éjszakában hasonló a Xanthous királyhoz.

A vagont magával cipelő óriás a kelta mitológiából ismert zöld emberhez kötődik. Az óriás fejet tartalmazó jelenet pedig az északi (viking) mitológia Muspelheimjéhez kapcsolható. A FromSoftware először a bossokat és a világot tervezte meg, és csak utána foglalkozott a japán stúdió a játékosokkal és az NPC-kkel. A bossok kinézete nem, de a helyszínek még változhatnak (és itt a Project Beastre, egy belső használatra szánt Bloodborne trailerre hivatkozott – itt a kozmosz lnya a templomban jelent meg). A trailer szerinte 2020-as, esetleg 2019-es keltezésű. Úgy látja, hogy idén fog megjelenni, de az Elden Ring merőben máshogy fog kinézni, és bízzunk Hidetaka Miyazakiban (a játék rendezőjében).

Persze mindez nem hivatalos. PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re jelentették be az Elden Ringet, de most már a PlayStation 5/Xbox Series is reálisnak tűnik…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu