Menu

Diablo II: Resurrected: ne dobjuk el a régi elmentéseinket

A Blizzard és a Vicarious Visions nem hagyja maga mögött a múltat ebben az értelemben sem – a régi elmentések az új verzióban is működni fognak.

Matthew Cederquist, a Diablo II: Resurrected producere a közel-keleti IGN-nek nyilatkozva megerősítette, hogy a 2000-es/2001-es (húsz éve jött ki a Diablo II: Lord of Destruction kieg) elmentéseket átemelhetjük a felújított „kettesdiablóba”. Amikor a remastereléssel foglalkozott a csapat, elgondolkodtak azon, hogy a régi elmentések vajon működnének-e. Ekkor kipróbálták, hogy betették azokat, és végül pozitív eredményre jutottak – ezt egy jó funkciónak tekintik. (Végül is annak mondható, mert így a régebben megejtett grindolást nem kell mondjuk megismételni).

Két hete, a bejelentéskor már írtunk a játékról, úgyhogy idéznénk saját magunkat: „A felújított játékban az alapjáték mellett a Lord of Destruction kiegészítő is ott lesz, és – ahogy ez mostanában gyakori – egy gombnyomással válthatunk a felújított és az eredeti grafika között (úgyhogy az eredeti Diablo II körüli adatvesztés nem volt annyira nagy baj…).

J. Allen Brack, a Blizzard elnöke a sajtóközleményben azt mondta, hogy a cégnek és több millió játékosnak is nagy változásokat hozott a Diablo II, és a felújított verzióval a PC mellett konzolokra is elhozhatják a régi kalandokat, ráadásul a támogatott platformokon cross-progressionnel (itt valószínűleg az adott konzolcsaládon belül megy majd az, hogy ugyanott folytathatjuk egy másik konzolgeneráción, ahol abbahagytuk). A Diablo II: Resurrectednek nagy felbontású audiovizualitást ígér, és szerinte a játék ugyanolyan szórakoztató és lebilincselő volt, mint húsz éve. (Ebben pedig lehet kétkedni: a Warcraft III: Reforged sem hozta a szintet, ne is tagadjuk…)

A sajtóközlemény szerint a Time magazin minden idők legjobb RPG-jének, PC játékának és dungeon crawlerjének nevezte a Diablo II-t, ami eredetileg 2D-s, sprite-alapú volt, de most teljes 3D lesz fizika alapú rendereléssel, dinamikus megvilágítással, átszabott animációkkal és spell effektekkel. A huszonhét percnyi jelenetet is újragyárták és Dolby 7-támogatást is kapnak. Lesz egy megosztott stash is, és ez csak egyike azon példáknak, amik jobbá tehetik a Diablo II: Resurrectedet (ebben az amazon, barbár, nekromanta, paladin, boszorkány karakterek lesznek játszhatóak az alapjátékból, a kiegészítőből pedig az assassin és a druida is ott lesz).”

A Diablo II: Resurrected idén érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Battle.net), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. Itt lehet a PC-s technikai alfatesztre regisztrálni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu