Diablo II: Resurrected: ne dobjuk el a régi elmentéseinket

A Blizzard és a Vicarious Visions nem hagyja maga mögött a múltat ebben az értelemben sem – a régi elmentések az új verzióban is működni fognak.

Matthew Cederquist, a Diablo II: Resurrected producere a közel-keleti IGN-nek nyilatkozva megerősítette, hogy a 2000-es/2001-es (húsz éve jött ki a Diablo II: Lord of Destruction kieg) elmentéseket átemelhetjük a felújított „kettesdiablóba”. Amikor a remastereléssel foglalkozott a csapat, elgondolkodtak azon, hogy a régi elmentések vajon működnének-e. Ekkor kipróbálták, hogy betették azokat, és végül pozitív eredményre jutottak – ezt egy jó funkciónak tekintik. (Végül is annak mondható, mert így a régebben megejtett grindolást nem kell mondjuk megismételni).

Két hete, a bejelentéskor már írtunk a játékról, úgyhogy idéznénk saját magunkat: „A felújított játékban az alapjáték mellett a Lord of Destruction kiegészítő is ott lesz, és – ahogy ez mostanában gyakori – egy gombnyomással válthatunk a felújított és az eredeti grafika között (úgyhogy az eredeti Diablo II körüli adatvesztés nem volt annyira nagy baj…).

J. Allen Brack, a Blizzard elnöke a sajtóközleményben azt mondta, hogy a cégnek és több millió játékosnak is nagy változásokat hozott a Diablo II, és a felújított verzióval a PC mellett konzolokra is elhozhatják a régi kalandokat, ráadásul a támogatott platformokon cross-progressionnel (itt valószínűleg az adott konzolcsaládon belül megy majd az, hogy ugyanott folytathatjuk egy másik konzolgeneráción, ahol abbahagytuk). A Diablo II: Resurrectednek nagy felbontású audiovizualitást ígér, és szerinte a játék ugyanolyan szórakoztató és lebilincselő volt, mint húsz éve. (Ebben pedig lehet kétkedni: a Warcraft III: Reforged sem hozta a szintet, ne is tagadjuk…)

A sajtóközlemény szerint a Time magazin minden idők legjobb RPG-jének, PC játékának és dungeon crawlerjének nevezte a Diablo II-t, ami eredetileg 2D-s, sprite-alapú volt, de most teljes 3D lesz fizika alapú rendereléssel, dinamikus megvilágítással, átszabott animációkkal és spell effektekkel. A huszonhét percnyi jelenetet is újragyárták és Dolby 7-támogatást is kapnak. Lesz egy megosztott stash is, és ez csak egyike azon példáknak, amik jobbá tehetik a Diablo II: Resurrectedet (ebben az amazon, barbár, nekromanta, paladin, boszorkány karakterek lesznek játszhatóak az alapjátékból, a kiegészítőből pedig az assassin és a druida is ott lesz).”

A Diablo II: Resurrected idén érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Battle.net), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. Itt lehet a PC-s technikai alfatesztre regisztrálni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu