Electronic Arts: illegális kereskedelem az Ultimate Team körül?

Állítólag a kiadó egyik alkalmazottja egy halom pénzt keresett azon, ahogy ritkább FIFA Ultimate Team kártyákat értékesített…

A VGC arról ír, hogy az Electronic Arts jelenleg meg nem erősített eseményt vizsgál, miszerint a kiadó egyik alkalmazottja a FIFA 21 Ultimate Team kártyáival kereskedett pénzért. Többféle csomagban értékesítette ezeket több mint ezer euróért (úgyhogy minimum 365 ezer forintért…). A kiadó azt nyilatkozta a site-nak, hogy ezek az értékesítések unfair egyensúlyt hoznak létre a játékon belül (igaz, ezek a kártyák csak egy évig rendelkeznek bárminemű értékkel, mert egy év után jön az új felvonás…).

A vádaskodások a lent beágyazott tweet(ek)ből indultak ki – a képek ugyanis egy Electronic Artsos alkalmazottal történt párbeszédet mutatnak. Többféle ritka, és emiatt drága kártyákról van szó (Icon Moments, Team of the Year), amik erősebb statokkal felvértezett játékosokat tartalmaznak. A leírás szerint az alkalmazott a tehetősebb játékos PlayStation Network azonosítóját vagy gamertagjét használja, hogy így adja valahogy a fiókjukhoz a kártyákat, amikről nem tudni, hogy extra kártyák, vagy más pakkokból átvéve jutnak el ahhoz, aki túl komolyan veszi a kiadó ily módon történő további megtollasodását. Ha fizikai példát kellene alkalmazni, képzeljük el, hogy a Pokémonos kártyákat a gyártósorról elemelhetik, vagy esetleg másolatok készülnek belőlük, kizárólag személyes profit céljából.

Az Electronic Arts közleménye szerint tudomásuk van az ügyről, és egy átvilágítást indítottak a cégen belül. Ha azonosítani tudják a kérdéses illetőt, azonnal cselekedni fognak ellene (magyarul kirúgják, és még egyéb kártérítésre is kötelezhetik). A kiadó egyértelműen ki akarja fejezni, hogy ez a viselkedési forma elfogadhatatlan, és nem fogadják el, hogy ez megtörténhetett. Tudják, hogy ez aggodalmat okozhat a játékosoknak (felborulhat ár egyensúly és a versengés, amit fairnek szeretne látni a cég), és amint fejlemények történnek a nyomozással kapcsolatban, tájékoztatni fognak bennünket. Ez akkor is illegális kereskedelem.

A FIFA 21 sikerét mi sem jellemzi jobban, mint a februári PlayStation 5-ös első hely a PlayStation Store-on… az Egyesült Államokban. Arrafelé pedig nem annyira népszerű a foci mint itt.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu