Menu

Irodai munkára kényszeríti az alkalmazottait a Capcom?

Állítólag a koronavírus-világjárvány ellenére is azt erőlteti a japán kiadó, hogy az ott dolgozók menjenek be az irodá(k)ba dolgozni.

Yoshihide Suga, Japán miniszterelnöke még január elején bejelentette, hogy az ázsiai szigetországban is veszélyhelyzet áll fenn a koronavírus-pandémia miatt. Ennek ellenére a Business Journal azt állítja, hogy a Capcom irodai munkára kényszeríthette dolgozóit, holott a veszélyhelyzet több prefektúrát (kb. a kerület megfelelője) érintett – a japán kormány pedig azt kérte a közösségi alkalmazottaktól, hogy otthonról dolgozzanak, vagy ha ez nem kivitelezhető, akkor legalább az irodai dolgozók számát redukálják a cégek.

Ne feledjük, hogy a Capcom még tavaly novemberben egy kibertámadás áldozata lett, és ennek eredményeképp egy terabájtnyi adat juthatott illetéktelen kezekbe a fogyasztóktól és az alkalmazottaktól egyaránt. Az az adatmennyiség több mint amekkora szabad helyet kínál nekünk a PlayStation 5 vagy az Xbox Series X beépített SSD-je! A Business Journal szerint a Capcom nem tudott választ adni arra, hogy a külső hálózatát sikerült-e biztonságossá tennie a támadás, amivel a külsős/otthoni munka megvalósítható lenne. Ezért kényszerült a Capcom arra, hogy a dolgozókat „behozza” az irodákba – ez pedig teljesen érthető módon kényelmetlenséget és aggodalmat okozott az érintetteknek.

A Capcom reagált is erre: a japán kiadó állítása szerint komolyan veszi a dolgozói egészségét és biztonságát, és a munkaórákat szétnyújtották, miközben a telekommunikációs eszközöket is igénybe veszik. A munkásoknak kötelező a maszkviselés, illetve a távolságtartást sem felejtik ki. A belépéskor mindenkinél testhőmérsékletet mérnek. A Business Journal szerint viszont más bajok is lehetnek a Capcomnál – például a rugalmas munkaórák a cégen belüli pozíciótól is függhetnek, és a szakszervezeti gondolatmenet sem létezik (sőt, a Capcom ezt nem is engedélyezi).

Pedig a játékipar szárnyalása révén a Capcomnak lenne pénze arra, hogy a támadás után helyre tudja állítani a hálózati biztonságot. És mivel a támadás több hónapja történt, hogyan nem tudta ezt még megvalósítani..?!

Forrás: PSU

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu