Irodai munkára kényszeríti az alkalmazottait a Capcom?

Állítólag a koronavírus-világjárvány ellenére is azt erőlteti a japán kiadó, hogy az ott dolgozók menjenek be az irodá(k)ba dolgozni.

Yoshihide Suga, Japán miniszterelnöke még január elején bejelentette, hogy az ázsiai szigetországban is veszélyhelyzet áll fenn a koronavírus-pandémia miatt. Ennek ellenére a Business Journal azt állítja, hogy a Capcom irodai munkára kényszeríthette dolgozóit, holott a veszélyhelyzet több prefektúrát (kb. a kerület megfelelője) érintett – a japán kormány pedig azt kérte a közösségi alkalmazottaktól, hogy otthonról dolgozzanak, vagy ha ez nem kivitelezhető, akkor legalább az irodai dolgozók számát redukálják a cégek.

Ne feledjük, hogy a Capcom még tavaly novemberben egy kibertámadás áldozata lett, és ennek eredményeképp egy terabájtnyi adat juthatott illetéktelen kezekbe a fogyasztóktól és az alkalmazottaktól egyaránt. Az az adatmennyiség több mint amekkora szabad helyet kínál nekünk a PlayStation 5 vagy az Xbox Series X beépített SSD-je! A Business Journal szerint a Capcom nem tudott választ adni arra, hogy a külső hálózatát sikerült-e biztonságossá tennie a támadás, amivel a külsős/otthoni munka megvalósítható lenne. Ezért kényszerült a Capcom arra, hogy a dolgozókat „behozza” az irodákba – ez pedig teljesen érthető módon kényelmetlenséget és aggodalmat okozott az érintetteknek.

A Capcom reagált is erre: a japán kiadó állítása szerint komolyan veszi a dolgozói egészségét és biztonságát, és a munkaórákat szétnyújtották, miközben a telekommunikációs eszközöket is igénybe veszik. A munkásoknak kötelező a maszkviselés, illetve a távolságtartást sem felejtik ki. A belépéskor mindenkinél testhőmérsékletet mérnek. A Business Journal szerint viszont más bajok is lehetnek a Capcomnál – például a rugalmas munkaórák a cégen belüli pozíciótól is függhetnek, és a szakszervezeti gondolatmenet sem létezik (sőt, a Capcom ezt nem is engedélyezi).

Pedig a játékipar szárnyalása révén a Capcomnak lenne pénze arra, hogy a támadás után helyre tudja állítani a hálózati biztonságot. És mivel a támadás több hónapja történt, hogyan nem tudta ezt még megvalósítani..?!

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu