The Lord of the Rings: Gollum: rövid betekintés, de van még hova fejlődni [VIDEO]

A negyvennyolc másodperces videó alapján talán bátran kijelenthetjük, hogy a Daedalic Entertainmentnek még van mit dolgoznia a játékon…

Röviden ki is fejtenénk. Gollam/Szméagol karaktermodellje még nem néz ki valami fényesnek (pláne nem next-gen konzolokra tervezettnek, inkább olyan, mintha egy PlayStation 3-as címből vágták volna ki…), mindössze egyetlen környezetet láthatunk, és ezek alapján még kicsit tartunk attól, hogy mi lehet a végeredmény.

Viszont talán pontosan emiatt döntött úgy a Nacon és a Daedalic Entertainment, hogy 2022-re áttolja a The Lord of the Rings: Gollum megjelenését (és ezzel nincsenek egyedül – például a Gran Turismo 7 vagy a Gotham Knights esetében is hivatalos már, hogy csak jövőre fognak megjelenni!).

Január végén már írtunk róla, és ott már lefordítottuk, hogy a játék Steam-oldala mit is ír, úgyhogy idézzük saját magunkat: „Gollum (magyarul Gollam) atlétikus, agilis, lopakodó és dörzsölt, és a játékban a célja az lesz, hogy ismét a kezei között legyen, amit elvesztett. Olyan dolgokat látott, amiket mások nem nagyon tudnak elképzelni, és olyan dolgokat élt túl, amiket mások pedig nem mernek megnevezni. A kettős személyisége miatt Gollamként könyörtelen és ellenséges tud lenni, míg Szméagolként (Smeagol) beszédre hajlamos és óvatos. J.R.R. Tolkien történetének bár nem alapvető része a karakter, az ő küldetése nem nagyon lett eddig részletezve, és ezt élhetjük át a Daedalic játékában a Sötét Torony alatt rabszolgaként eltöltött időtől kezdve a Mirkwood-i elfekkel maradásig.

A lopakodást, a mozgékonyságot és a dörzsöltséget mind be kell vetnünk. A mászás, az ugrás is a játékmenet része lesz, hogy a veszélyes területeken egy darabban tudjunk átjutni. Gollam nem egy harcos karakter, de ha esély adódik rá, egy védtelen ellenfelet képes eltenni láb alól, de akár kreatívabb, ördögibb módon is megszabadulhatunk tőlük. A döntéseink pedig közvetlenül hatni fognak Gollam személyiségére, ami amúgy is két térfél között inog. Így rajtunk áll, hogy a sötétebb oldala kerekedjen felül, vagy a reménysugárba kapaszkodva Szmégolként legyen ismert.”

A The Lord of the Rings: Gollum tehát 2022-ben fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re (talán emiatt gyenge még a látványvilág…).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu