Cyberpunk 2077: itt az 1.2-es frissítés, elég terjedelmes

PC-n majdnem 34, konzolon közel 41 gigabájtnyi helyet követel a CD Projekt RED játékának nagy frissítése, és ezúttal is igyekeztek a lengyelek, hogy a konzolos teljesítményen erősíthessenek.

A patch már elérhető a konzolokon és PC-n, írta a CD Projekt RED (CDPR) a Twitteren, a Google Stadián pedig a hét folyamán üti fel a fejét az 1.2-es frissítés. A patchnote elég hosszú, de mivel főleg a konzolos performansz volt gyenge, ezért azt részletezzük. A PlayStation 4-en például volt egy olyan hiba, hogy nem lehetett a hátizsákból kiejteni tárgyakat, mert folyton megjelentek az inventory-nkban. Johnny egyedi HUD-ja nem volt jelen Xbox One-on a Love Like Fire koncertjelenet alatt. A PlayStation 4 Pro-n és az Xbox One X-en a játék megállítása után most már nem zoomol be a játék, az Xbox One-on a Play it Safe-ben a lift kezelőgombjainál megszűnt a streamelési hiba, és a CDPR ezeken túl javította a mechanizmust, ami a kezelőfelület textúrájának felbontásáért felelős.

Az Xbox One-on egy elmentés törlése után már nem akad ki a játék, ha azonnal A-t nyomunk, vagy amikor a főmenüben profilok között váltunk, és ha egy autóban ülve próbálunk egy betöltést, akkor (általában véve Xboxon – nem írt a CDPR pontosabb platformot) nem lesz fekete a képernyőnk. Az Xboxos memóriaoptimalizálás megtörtént, a tükröződések (screen space reflection) javultak, ahogy az ideiglenes anti-aliasing (temporal anti-aliasing) is jobb lett. A köd és a közelben levő megvilágítás közötti interakcióba is belenyúltak PlayStation 4-en.

Több, a környezettel kapcsolatos streamelés (hardveren belülire kell itt is gondolni!) és az input/output esetében nagy javulást mond a CDPR, az NPC-k és a járművek párosával kapcsolatban szintén erősítettek a streamelésen. Kevesebbszer fog hirtelen kiakadni a játék, a PlayStation 4-en már nem lesz glitches egy fejetlen holttest, sőt, V talán már nem esik gyakran át a lift padlózatán. Az Xbox One-on a nem csatlakoztatott kontrolleres hibaüzenet közbeni kijelentkezés esetében sem lesz probléma a Cyberpunk 2077-tel, és már olyan hiba sincs, hogy a beállítások módosítása után nem tudunk kilépni a menüből. Claire kocsija a The Beast In Me-ben megfelelően a garázsban parkol, és a PlayStation 4-en a hiányzó vízfelület-shadert is kijavították.

Az eredetileg február végére datált 1.2-es patch a CDPR-t ért kibertámadás miatt csúszott egy hónapot. A végén azért megemlítjük: a Radeon RX 6000-es sorozatú GPU-val rendelkező PC-sek már bevethetik a sugárkövetést, ugyanis a frissítés révén már AMD-n is van ray tracing…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu