Menu

Watch Dogs: Legion: a Ubisoft nem feledkezett meg a next-gen konzolokról [VIDEO]

Bár öt hónapja már, hogy megjelent a Watch Dogs harmadik része, a francia kiadó azért nem akarja elhanyagolni azon játékosokat, akik valamelyik next-gen konzolon nyúzzák/nyúzták a londoni hackerkedést.

A Redditen kérdezz-feleleket (Ask Me Anything) tartott a Watch Dogs: Legion élő szolgáltatásokért felelős producere, Lathieeshe Thillainathan, illetve az online rendező, JP Cambiotti. Az egyik kérdés számukra az volt, hogy lehetséges-e egy next-gen patch, ami a PlayStation 5-ön, az Xbox Series X-en és az Xbox Series S-en megnövelheti a frame rate-et másodpercenként hatvan képkockára. A válasz bár kifejezetten rövid volt („A next-gen konzoloknak a 60 FPS [frame rate] fejlesztés alatt áll, és a következő frissítések során közölni fogjuk a pontos megjelenési dátumokat.”), mégis pozitív volt, így nem lesz mindössze 30 FPS-re képes a Watch Dogs: Legion a novemberben megjelent konzolokon.

Úgyhogy még nem tudjuk, hogy mikor számíthatunk a frissítésre, amibe biztosan belevehetjük az Xbox Series S-t, ami 1080p felbontáson futtatja a játékot, mégpedig sugárkövetéses (ray tracing) tükröződésekkel. Eközben a PlayStation 5 és az Xbox Series X dinamikus 4K felbontáson kínálja a „légiót”, de szintén csak 30 FPS-sel. A Digital Foundry elemzése szerint mind a három konzolon ez a frame rate, és semmilyen mértékű lelassulás nem érzékelhető (ez viszont mindegyik PlayStation 4 és Xbox One modellen ott volt), és ez bár a frame rate ábrázolásában nem valami érdekes, a játékosoknak pozitívan hangzik.

Szerintük a régebbi konzolokon a CPU és a GPU is visszafogja a teljesítményt, miközben az új vasakon minden halad, és a DRS (a dinamikus felbontás) a grafikai „üvegnyakat” megszünteti. A site már korábban is azon töprengett, hogy egy lehetséges teljesítményközpontú módban megvalósulhat-e a 60 FPS a PC-s verzióban elhelyezett konfigurációs fájlokat elemezve, ugyanis a PlayStation 5 és az Xbox Series X is rendelkezett korábban 60 FPS-es móddal.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu