Watch Dogs: Legion: a Ubisoft nem feledkezett meg a next-gen konzolokról [VIDEO]

Bár öt hónapja már, hogy megjelent a Watch Dogs harmadik része, a francia kiadó azért nem akarja elhanyagolni azon játékosokat, akik valamelyik next-gen konzolon nyúzzák/nyúzták a londoni hackerkedést.

A Redditen kérdezz-feleleket (Ask Me Anything) tartott a Watch Dogs: Legion élő szolgáltatásokért felelős producere, Lathieeshe Thillainathan, illetve az online rendező, JP Cambiotti. Az egyik kérdés számukra az volt, hogy lehetséges-e egy next-gen patch, ami a PlayStation 5-ön, az Xbox Series X-en és az Xbox Series S-en megnövelheti a frame rate-et másodpercenként hatvan képkockára. A válasz bár kifejezetten rövid volt („A next-gen konzoloknak a 60 FPS [frame rate] fejlesztés alatt áll, és a következő frissítések során közölni fogjuk a pontos megjelenési dátumokat.”), mégis pozitív volt, így nem lesz mindössze 30 FPS-re képes a Watch Dogs: Legion a novemberben megjelent konzolokon.

Úgyhogy még nem tudjuk, hogy mikor számíthatunk a frissítésre, amibe biztosan belevehetjük az Xbox Series S-t, ami 1080p felbontáson futtatja a játékot, mégpedig sugárkövetéses (ray tracing) tükröződésekkel. Eközben a PlayStation 5 és az Xbox Series X dinamikus 4K felbontáson kínálja a „légiót”, de szintén csak 30 FPS-sel. A Digital Foundry elemzése szerint mind a három konzolon ez a frame rate, és semmilyen mértékű lelassulás nem érzékelhető (ez viszont mindegyik PlayStation 4 és Xbox One modellen ott volt), és ez bár a frame rate ábrázolásában nem valami érdekes, a játékosoknak pozitívan hangzik.

Szerintük a régebbi konzolokon a CPU és a GPU is visszafogja a teljesítményt, miközben az új vasakon minden halad, és a DRS (a dinamikus felbontás) a grafikai „üvegnyakat” megszünteti. A site már korábban is azon töprengett, hogy egy lehetséges teljesítményközpontú módban megvalósulhat-e a 60 FPS a PC-s verzióban elhelyezett konfigurációs fájlokat elemezve, ugyanis a PlayStation 5 és az Xbox Series X is rendelkezett korábban 60 FPS-es móddal.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu