Menu

PlayStation 5: itt az első nagy firmware frissítés!

A Sony Interactive Entertainment végre lehetővé tette, hogy például USB-n tároljunk PlayStation 5-ös játékokat. Jobb később, mint soha.

A cég a PlayStation Blogon közölte, hogy a mai nap során a PlayStation 5 megkapja az első komolyabb rendszerszoftver frissítést. Az első nagy újítás az lesz, hogy a PlayStation 5-ös játékokat nem muszáj már csak a beépített SSD-n tárolni, hanem a támogatott (SuperSpeed USB 5 Gbit/s, 250 GB – 8 TB; SuperSpeed 5/10/20 Gbit/s) külső USB-s meghajtókra is kirakhatjuk őket, és onnan gyorsabb újratelepíteni azokat, mint az ismételt letöltés a PlayStation Networkről, vagy ha Blu-ray lemezről másolnánk ismét az SSD-nkre.

De játszani nem lehet őket onnan, ugyanis a játékokat az SSD-re tervezték, és az USB-re történő közvetlen letöltés lehetősége sem adott ebben a pillanatban. Cserébe az USB > SSD visszamásolás esetén a kérdéses játék automatikusan frissülni fog. Kiválaszthatjuk, hogy melyik játékmódokat telepítenénk (sztorimód, multiplayer), ha az adott játék támogatja ezt az opciót. Itt olvashatunk arról, hogy a Sony mely külső meghajtókat ajánlja. Az M.2 SSD külső meghajtók támogatása még nem működik, erről a Sony később közöl csak részleteket.

Vannak közösségi funkciók is, amik PlayStation 4-re is elérhetőek. A Share Play cross-genné vált, így a PlayStation 5-ön játszók megoszthatják, amit látnak egy PlayStation 4-essel, de akár ki is próbálhatják így a kérdéses játékot. Ez oda-vissza is érvényes, így a két generáció között teljes átjárás van, és akár át is adhatjuk neki az irányítást, ha nincs kedvünk kooperatív játékmenetre. Továbbá felbukkan a Request to Join opció is a menüben: ezzel a barátaink játékaihoz csatlakozhatunk az eddigiekhez képest gyorsabban. A biztonsági beállítások (Privacy Settings) alatt beállíthatjuk, hogy a csoportok (parties), játékok és üzenetek révén ki léphet velünk így interakcióba.

Visszatérve a PlayStation 5-höz, a Game Base menü javult: gyorsabban hozzáférhetünk fontos tartalmakhoz és funkciókhoz. A csoportok és barátaink között gyorsan válthatunk, vagy azt is láthatjuk, hogy aki online van, mit is csinál éppen. Az értesítéseket mindegyik csoport esetében ki lehet kapcsolni. A játékon belüli hangos kommunikációt ki lehet némítani úgy, hogy a mi mikrofonunk mellett a többiekét is kilövi nekünk. A játékosok hangerejét egyenként beállíthatjuk a nekünk megfelelő szintre. Ha a fejlesztők engedélyezik, akkor (ha az automatikus frissítéseket bekapcsoltuk) előre letöltheti a PlayStation 5 a frissítést még úgy is, ha pihenő (rest) üzemmódban van. Így majdhogynem azonnal nekiülhetünk a játék legfrissebb verziójának. A játékkönyvtárunkat testreszabhatjuk (kereshetünk benne, elrejthetünk bizonyos játékokat). A beállításokból nagyíthatunk, és itt is pontosíthatjuk, hogy milyen mértékben zoomoljon a konzol. Testre lehet szabni még azt is, hogy egy trófea elérésekor készüljön-e kép vagy videó, így, ha egy platina esetében akarjuk csak ezt, megtörténhet. A játékosok számára új trófeastatisztika menüpont készült, ahol gyorsan áttekinthetjük a trófeaszintünket és jelenlegi állásunkat.

A PlayStation App is sok új funkciót kapott. Nemrég hozzáadták a kívánságlistás funkciót, az értesítést barátaink bejelentkezésekor, vagy azt is beállíthatjuk, hogy a konzolunk épp milyen online állapotban legyen. A következő hetek során újítanak még (PlayStation 5-ös multiplayerhez csatlakozás appból, trófeás eredmények összehasonlítása barátainkéval, konzolunk tárhelyének kezelése, a PlayStation Store-ban szűrhetjük, rendezhetjük a kilistázott termékeket).

Nem rossz, de holtig tanul a konzol is.

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu