100%-ban újrahasznosítható a PlayStation 5 csomagolása

A Sony Interactive Entertainment (SIE) egy blogposztban részletezi, hogy az új konzol csomagolását miként valósították meg környezetbarát módon.

A posztban Kieren Mayers, a környezetért és a technikai szolgálatért felelős rendező szerint az utóbbi 50 évben 20-szorosára növekedett a műanyag használata, miközben az újrahasznosítás aránya 9% körül maradt. Az óceánok szennyezése miatt tavaly a Sony Corporation elindította a One Blue Ocean Project után a Green Management 2025-öt is. Ebben a céljuk az, hogy a műanyag teljes mértékben eltűnjön 2025-re a kisebb termékeik új tervezésű csomagolásából, míg más termékekben a műanyag használatának mértékét csökkentik 10%-kal. A PlayStation 5 csomagolásán is már érzékelhetjük a zöld fordulatot.

Az utóbbi években elkezdték a műanyag visszaszorítását. A DualShock 4 csomagolásának esetében 70%-os volt az újrahasznosított PET műanyag mértéke, de a PlayStation 5 és annak kiegészítői esetében alapból úgy tervezték meg a csomagolást, hogy azt teljes mértékben újra lehessen hasznosítani. A PS5 csomagolása tömegében 93-99%-ban műanyagmentes, és tudják, hogy még van teendőjük, már most is fontos lépéseket tettek.

Úgy tervezték meg a csomagolást, hogy abból semmi se vesszen kárba. A polisztirént és a műanyag tálcákat száműzték, és helyettük más, környezetbarát anyagokat használtak a konzol és a termékek védelme céljából. A műanyag kábelcsomót (azt a kis rövid fonalat, ami összetartja egybe a csomagolásban…) papírra cserélték, a műanyag védelmi zsákokat (ahol ez alkalmazható) a kábelek és kézikönyvek számára eltüntették, a papírkarton nagyobb fontosságú lett a PlayStation 5 kiegészítőinél, a külső csomagolásban pedig a ragasztás helyett az összehajtás volt az elsődleges. 2021-ben a polipropilént is tesztelik: ezt az ipari maradékból újrahasznonsítottan használják majd az európai játéktokok esetében.

A nemzetközi erőforrásokat hatékonyan akarják a csomagolásokban alkalmazni, és a tervezői mérnökök, a marketing, és a működtetésekért felelős csapatok mind részt fognak venni a környezetbarát fordulat megvalósításában, ugyanis a Sony számára a Road to Zero (nulla környezetszennyezés) elsődleges fontosságot kapott.

Forrás: SIE

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu