Menu

Aztech: Forgotten Gods: modern azték játék az elfeledett istenekkel [VIDEO]

Az aztékokkal mostanában nem nagyon foglalkozott a játékipar, úgyhogy már emiatt is érdekes lehet a Lienzo elképzelése.

Mondjuk azért két furcsaság is van: egyrészt az, hogy a játék tervezett megjelenéséhez viszonylag közel jelentették be az Aztech: Forgotten Gods-ot, másrészt pedig egy erős multiplatform projektről van szó, ami pedig valamelyest megmutatkozik a látványvilágon is. Mindenesetre egy akció-kaland műfajú játékról van szó, amiről a Steamnek köszönhetően többet is megtudtunk.

Ez egy… ezt szó szerint fordítva idézzük, egy „kiberkő” akció-kaland, amiben a főszereplő egy fiatal hölgy, Achtli, aki a kolosszális méretű elfeledett istenekkel (Forgotten Gods) harcol. Fel szeretné fedezni a maga mögött rejlő igazságot, de ehhez át kell jutnia a távoli jövőben létező mezoamerikai metropoliszon, az istenek erejét maguk ellen kell fordítania, és át kell harcolnia magát egy városon, hogy egy ősi, rég elfedett ereklyét magához vehessen.

Elég erős mozgékonyságra és vertikalitásra számíthatunk, így fel is lesz út, meg le is. A város erős felfedezési faktorral rendelkezik, és a környezet maga is egyedinek nevezhető, hiszen egy modern azték városról van szó, ami egy kőmetropoliszként évszázadokon át tündökölt, és ezt megfejeli a technológiai fejlettség is, miközben továbbra is az ősi tradíciókra építkezik. A bossok elég termetesek lesznek, és ezek a lények erősen az azték pantheon isteneire fognak hasonlítani.

Achtli egy érzelmekkel teli utazásban fog részt venni. Tele lesz a történet csavarokkal, továbbá az akcióból sem lesz hiány, mert az elfeledett istenektől meg akarja védeni a várost, miközben egy felfrissítő perspektívát kaphatunk az azték mitológiába. És tény, így eddig talán sosem láthattuk az aztékok háttértörténetét.

Ha minden jól halad, a Lienzo az Aztech: Forgotten Gods-ot valamikor idén ősszel fogja kiadni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (ezen belül is Steamre), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és még Nintendo Switch-re is. Elég merész lépés egyszerre ennyi mindenre kiadni egy ilyen nagyratörő játékot. A trailerben azért a fej leütése 55 másodpercnél még hibázik…

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu