Resident Evil 4 VR: az első részletek [VIDEO]

Az Oculus (azaz a Facebook) további részleteket közölt a Resident Evil 4 sokadik, ám virtuális valóság tekintetében első portjáról.

A játékot még a múlt héten jelentették be, és most az Oculus Studios (ami amúgy a Capcommal és az Armature Studioval közösen dolgozik Leon S. Kennedy európai virtuális kalandján) a weboldalán elárult pár érdekességet arról, hogy mire is számíthatunk az Oculus Quest 2-exkluzív átiratról. Az első legnagyobb játékmenetbeli változtatást talán le sem kell írnunk, de azért megtesszük.

A Resident Evil 4 VR nem külső nézetet használ (az furcsa is lenne…), hanem belső nézetet alkalmaz. Ezzel a Facebook szerint a feszültséget jobban tudják a virtuális valóságon keresztül érzékeltetni. Szóval Leon (és ha nem nagyon nyúlnak bele a játék történetébe, akkor kis ideig Ashley…) szemszögéből látjuk a történéseket, és a Touch kontrollerekkel egy, a konzolokhoz és PC-hez képest alapvetően új módon léphetünk interakcióba a világgal.

A fegyvereket és a tárgyakat újragyúrták fizikai objektumokká, így azokat fel lehet szedni. A fegyverváltás is módosulni fog: nem fogunk a menüben váltani, hanem ehelyett Leon testéről szedhetjük le azt, amire éppen szükségünk van. A másik fontos újítás a fegyverekkel az, hogy Leon egyszerre két fegyvert is bevethet, értelemszerűen kezenként egyet. Hiába, már nem az a zöldfülű figura, ami a Resident Evil 2-ben volt…

Az analóg karokkal mozgunk, de az Armature egy teljes felsőtest riget adott Leon karakterére, hogy a mozgást képesek legyenek a kétkezes interakcióval és a Touch kontrollerekkel megfelelően integrálni. A teleportálás is támogatott, de a szobákon belül is mozoghatunk, így rajtunk áll, hogy miként fedezzük fel a területet. A sok kényelmi opció segítségével akár ülve is játszhatunk.

Az Armature az alapjátékból átemelt néhány fő elemeket, de a művészeti stílus kapott egy kis remastert, ugyanis több mint 4500 textúrát festettek újra, vagy megnövelték a felbontásukat. A karakteranimációkat átportolták az Unreal Engine 4-re, de nem módosítottak rajtuk, a jelenetek pedig mind eredeti formátumúak lesznek. (Akkor ebből adódóan előttünk álló „vászon” lesz mindegyik jelenet…? Az nem valami profi.)

A Resident Evil 4 VR valamikor idén jelenik meg Oculus Quest 2-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu