Xbox Game Pass: esélyes, hogy a Ubisoft+ is csatlakozik

A Microsoft állítólag nemsokára felfedi terveit, hogy miként képzeli el a PC-sek támogatását, mert számukra nem csak az Xbox a fontos (meg ugye van egy bizonyos operációs rendszerük…).

A The Game Mess Show-n Jeff Grubb, a VentureBeat írója arról beszélt, hogy a Microsoft nagyon is rövid időn belül közölheti a terveit a PC-s platform támogatásáról. Úgy gondolja, hogy április 29-én, azaz holnap erre már sort is keríthet a redmondi cég, és a műsor keretein belül a PC melletti elkötelezettségéről tehet tanúbizonyságot.

Grubb szerint sok jó hír leng a Microsoft és az Xbox körül, de ha valamelyest kritika merülne fel, akkor szerinte a legtöbb alkalommal azt lehet hallani, hogy az Xbox Game Pass PC-s kínálata nem a legjobb. Úgy véli, hogy erről sokat fog beszélni a Microsoft, de általánosságban is téma lesz a cég hozzáállása a konzol helyett számítógépen játszók irányába, és hogy mennyire sokat jelent ez a közösség is a „zöldeknek”. Ezt nem nevezi egy rendezvénynek, meg egy nagy bemutatónak sem, és ezért esélyes, hogy akár csak egy blogposzttal is elintézheti Phil Spencer csapata. (Spencer ugyebár az Xbox-vezér, és ebben a témában ő a főnök.)

Grubb meglátása szerint a Windows Store-ral kapcsolatos terveikről is szó lehet, és hogy miként tervezik felfrissíteni azt, ugyanis erről korábban már lehetett hallani néhány dolgot, de hozzátette, hogy ez az újítás talán még nem áll készen a nyilvánosságra, így ez talán csak az E3 folyamán, vagy mondjuk ősszel történhet meg.

Ha a PC-s gondolatmeneten maradunk, egy másik logikus bejelentés a felhős (Xbox Game Pass Ultimate Cloud Gaming = xCloud) start lehet. Mivel ennek a bétája (ami amúgy iOS-en is tart; erről korábban már beszámoltunk) éppen tart, nem lenne túlzás, de azért az nem indult el olyan régen.

Grubb azért hozzátette, hogy esély van még a Ubisoft+ csatlakozásához is. Ez a francia kiadó előfizetéses rendszere (EA Play, csak pepitában), és mivel a Ubisoft és a Microsoft között voltak tárgyalások, megvan erre is az esély. Igaz, Grubb nem tudja, mi lett a végeredmény, de abban biztos, hogy a Ubisoft címei közül néhány belép az Xbox Game Passra.

Mást nem tudunk tenni, csak várni. Elvileg nemsokára mindent megtudunk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu